reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

2K Games vyvíjejí další díl Bioshocku

25.11.2015, Jan Vítek, aktualita
2K Games vyvíjejí další díl Bioshocku
Série Bioshock je jednou z nejúspěšnějších, ovšem v roce 2014 její tvůrce, studio Irrational Games, přestalo existovat. Osud této série byl tedy nejistý, ovšem nyní to vypadá, že se jí ujmulo samotné 2K Games.
Irrational Games již od roku 2006 vydávaly hry pod značkou 2K Games, ale stále to bylo toto studio, které nám přineslo hry Bioshock, Bioshock 2 a Bioshock Infinite. Vzpomenout můžeme také na jejich System Shock 2 nebo i první díl této legendy, který tedy vyvinuli ještě v Looking Glass Studios. Ovšem právě tři klíčoví lidé z Looking Glass později založili Irrational Games.





Z popela Irrational Games vznikl malý tým vedený Kenem Levinem, jenž pracoval ještě v Looking Glass. Tento tým se chtěl zaměřit na "jiný typ her, než doposud tvořil" a sliboval hry se silným příběhem, že budeme moci hrát znovu a znovu a stále objevovat něco nového. Od té doby se ale neobjevilo nic nového, ale bylo by divné, kdyby byla série Bioshock jen tak ukončena. Jde totiž i o komerčně velice úspěšnou sérii a i poslední Bioshock Infinite se stal v březnu 2013 nejprodávanější hrou. 2K od té doby přišli pouze s portem Bioshocku pro iOS.





Server GameSpot přinesl rozhovor se Straussem Zelnickem, CEO firmy Take-Two, v němž se tazatel snažil získat informace o tom, na čem Ken Levine a jeho malý tým aktuálně pracují. O tom nám Zelnick neprozradil v podstatě nic, ale potvrdil, že v kalifornském studiu 2K Games je momentálně ve vývoji další díl Bioshocku.

Od 2K Games California tak můžeme očekávat příslušné oznámení a snad i nějaké podrobné informace o novém pokračování této série. Zelnick prozradil už jen to, že herní vývojáři mají k dispozici dost prostředků, aby nový díl stál za to.

Zdroj: Hexus.net
reklama