reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

3000 hráčů CS:GO se nachytalo na nastražené cheatovací hacky

4.2.2016, Jan Vítek, aktualita
3000 hráčů CS:GO se nachytalo na nastražené cheatovací hacky
Jednomu z hráčů Counter-Strike: Global Offensive asi došla trpělivost s těmi ostatními hráči, kteří používají různé cheatovací programy, aby měli ve hře navrch. Nabídl tak ke stažení program, který byl navržen tak, aby zareagovala anticheatová ochrana Valve.
Hráči Counter-Strike: Global Offensive mají možnost využívat celou paletu podvůdků, které jim dají do rukou podstatnou výhodu, což může být ale pro ostatní hráče značně frustrující. Jde o cheaty jako BunnyHop pro rychlý pohyb (to lze tedy s trochou umu dělat i bez cheatů), pak je tu Aimbot, který za hráče automaticky míří na soupeře nebo různé wallhacky umožňující vidět skrz zdi. Toto všechno obsahuje nastrčený software od uživatele AndroidL.





O tento software se zajímalo přes 26.000 uživatelů a stáhnut byl více než 5500krát. Systém VAC (Valve Anti-Cheat) pak detekoval ve více než 3000 případech, že daný hráč podvádí, což mělo za následek zakázání jejich účtu, na což si potrefené husy posléze ještě stěžovaly.

Jak tedy AndroidL zajistil, aby zareagovala proticheatovací ochrana firmy Valve? Jednoduše tak, že do hacku zahrnul také editor zdraví a munice, který ovšem pracuje přímo v klientovi, tedy na lokálním počítači. Úroveň zdraví a munice ale spravuje server, čili pokud se něco změní na straně klienta, pak je jasné, že se někdo pokouší podvádět a právě tehdy zareaguje VAC.





AndroidL dal na webu k dispozici celkem tři hacky v průběhu 14 dní. První dva měly časovač, který následně zapnul funkce, jež okamžitě zaznamenal VAC. Třetí hack byl s 3500 staženími nejúspěšnější, a právě ten zajistil, aby detekce VAC zareagovala hned po spuštění hry.

Zdroj: Reddit
reklama