reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

3Doodler Create: nová verze 3D pera se začíná prodávat

6.5.2016, Jan Vítek, aktualita
3Doodler Create: nová verze 3D pera se začíná prodávat
V roce 2013 se na Kickstarteru objevil projekt 3D pera s označením 3Doodler, které se dá zařadit mezi 3D tiskárny. Jde ale o jednoduché zařízení, které k tisku potřebuje vedení lidské ruky, ale zato přijde na 99 dolarů.
Společnost Wobbleworks zaznamenala na Kickstarteru s původním 3Doodler velký úspěch, když na jeho vývoj a výrobu vybrala 2,3 milionu dolarů. Především také dokázala slibovaný produkt svým podporovatelům dodat, a tak není divu, že později začala pracovat na dalších verzích, z nichž jedna byla také určena pro děti. Nyní jde ale o opravdového nástupce, ne pouze o upravenou verzi, a to o 3Doodler Create.





3Doodler je něco mezi tavnou pistolí a 3D tiskárnou. Máme prostě k dispozici velké pero se zásobou materiálu a tryskou, která jej v roztavené podobě tlačí ven. Materiál brzy tuhne, a tak můžeme s trochou cviku tvořit i tak složité struktury, jako je model Eiffelovy věže. Není tak třeba žádná zdatnost týkající se 3D softwaru a hardwaru jako u klasických 3D tiskáren. Na druhou stranu musíte být zruční manuálně.




3Doodler Create je tedy nová verze s přepracovaným designem, díky němuž má být pohodlnější a vhodná pro dlouhodobé držení. Jako původní modely využívá tenká vlákna materiálu PLA nebo ABS, přičemž Create má přepracovaný vnitřní systém, aby poskytl pohotovější přísun materiálu skrz trysku. Výsledkem mají být hladší nitky tvořící celou 3D strukturu. Na jedné straně pera je nyní také malé okénko, abychom mohli sledovat, zda je uvnitř vše v pořádku a na opačném konci od trysky je světlo upozorňující na to, že je pero zahřáto do provozního režimu.

Nový 3Doodler Create si můžete předobjednat za 99 dolarů, takže je o trošku dražší než původní verze. Dostanete samotné pero, adaptér, nástroje pro čištění a startovní balíček s plastovýmí vlákny. Další si můžete přikoupit, a to balíček s 25 vlákny za 10 dolarů. Pokud jste si dříve pořídili 3Doodler 2.0, Wobbleworks vám poskytnou na nový Create 50% slevu.

Zdroj: 3Doodler
reklama