reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Acer Aspire GX: herní desktopy s integrovanou bezdrátovou nabíječkou

4.1.2017, Jáchym Šlik, aktualita
Acer Aspire GX: herní desktopy s integrovanou bezdrátovou nabíječkou
Na veletrhu CES 2017 byla odhalena nová řada herních desktopů Aspire GX od Aceru. Nabídne procesory Intel Kaby Lake a další výkonný hardware uložený ve skříni, která má na svém vrcholu plochu k bezdrátovému dobíjení smartphonů či jiné elektroniky.
Acer na tiskové konferenci představil nejen několik nových herních notebooků, jmenovitě Aspire VX 15, novou generaci V Nitro a vylepšený Predator 17 X, ale neopomněl ani na desktopy určené k hraní her. Premiéry se dočkala nová řada Aspire GX, kterou od běžných kancelářských počítačů bez problémů rozeznáte už na první pohled. Herní design podtrhuje LED podsvícení a další prvky v červené barvě. Bohužel příliš mnoho detailů o samotném hardwaru nám taiwanský výrobce neprozradil. Víme jen o použití procesorů Intel Core sedmé generace na architektuře Kaby Lake, grafické karty Nvidia GeForce GTX 1070 a až 64GB operační paměti DDR4.





Acer svůj nový desktop označuje jako „VR Ready“, tedy připravený pro použití s headsety pro virtuální realitu. Vzhledem k solidní výbavě to ovšem není nic překvapivého. Acer Aspire GX se může pochlubit také SSD úložištěm o maximální kapacitě 256 GB, které je vhodné jako doplněk k až 3TB HDD. Pomyslnou třešničkou na dortu je potom integrovaná plocha pro bezdrátové nabíjení, kterou nalezneme na vrchní části skříně. Během hraní si tak uživatel může na tuto plochu položit smartphone, případně jiné elektronické zařízení podporující bezdrátové nabíjení, a doplnit mu tak energii bez nutnosti hledání kabelu.

Desktopy z řady Aspire GX se začnou na evropských trzích prodávat v průběhu února. Cena bude začínat na 799 eurech, v přepočtu asi 21 600 Kč.

Zdroj: Anandtech.com
reklama