reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Acer ConceptD 100: malý, ale výkonný desktop nejen pro fotografy

23.6.2020, Jáchym Šlik, aktualita
Acer ConceptD 100: malý, ale výkonný desktop nejen pro fotografy
Acer dnes rozšířil svou řadu ConceptD o několik novinek včetně malého tower PC, které se díky modernímu designu bude dobře vyjímat v kanceláři, ale zároveň poskytne solidní výkon při práci s Photoshopem a podobným softwarem.
V loňském roce se Acer rozhodl vyjít vstříc kreativcům se svou novou produktovou řadou ConceptID. Zahrnuje také stolní počítače, notebooky i tablety, které poskytují dostatek výkonu pro práci s graficky i výpočetně náročnějšími programy, ale zároveň se obvykle nejedná nudné černé krabice. Dnes se řada ConceptD rozrostla o kompaktní stolní počítač ve formátu tower, který by svým designem měl skvěle zapadnout do moderně zařízené kanceláře, ale přitom na stole nezabírat příliš mnoho místa. Na výšku měří méně než 30 cm.
 
 
ConceptD 100 je o dost levnější než dosavadní pracovní stanice z této řady, ale přesto nabídne dostatek výkonu pro fotografy pracující s Photoshopem nebo podobným softwarem. Počítač je podle výrobce vhodný také pro práci s 2D grafikou a základní 3D CAD modelování. Kvůli nižší ceně musel výrobce přistoupit k řadě kompromisů, proto počítač používá 9. generaci procesoru Intel Core i5. V nabídce bude několik konfigurací s až 16GB operační pamětí DDR4, kterou lze upgradovat až na 32 GB. V základu získáte grafickou kartu Nvidia GeForce GT 1030, ale náročnější uživatelé mohou sáhnout po Nvidia Quadro P620.
 
V případě úložiště bude k dispozici 1TB nebo 2TB HDD se 7 200 RPM, ale doplněné o 128GB až 256GB M.2 PCIe SSD pro rychlé načítání aplikací. Systém chlazení nasává vzduch v přední části a vyfukuje jej zboku, přičemž výrobce slibuje velmi tichý chod – hlučnost by neměla překročit 40 dB. Z hlediska bezdrátové konektivity je k dispozici Wi-Fi 5 a Bluetooth 5.0. Ačkoliv absence Wi-Fi 6 zamrzí, jedná se o další drobný ústupek kvůli ceně. Využít lze také čtečku SD karet, port USB Type-C umožňující přenos dat rychlostí až 10 Gb/s a několik portů USB 3.1 Gen2.
 
 
 
 
Počítač bude dodáván s operačním systémem Windows 10 Pro a jeho cena bude začínat na 799 eurech, v přepočtu 21 200 Kč. Prodej odstartuje v červnu, takže by to desktop měl stihnout na trh ještě tento týden.
 
 
Mezi další novinky v této sérii pro kreativce patří konvertibilní notebook ConceptD 3 Ezel, jehož dotykový displej lze díky netradičnímu mechanismu nastavit v libovolném úhlu pro pohodlnou práci s grafikou. Zařízení využívá 14" nebo 15,6" displej, 10. generaci procesorů Intel Core, až 1TB SSD a grafickou kartu GTX 1650 Ti, GTX 1650 nebo Quadro T1000. Na evropských trzích se novinka začne prodávat v září, a to za cenu od 1 700 eur, tedy 45 000 Kč. Pokud byste konvertibilní konstrukci nevyužili, můžete zvolit model ConceptD 3 Notebook, který svou cenou startuje na 1 300 eurech, v přepočtu 35 000 Kč.
 
Zdroj: Acer.com


reklama