reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Acer má 27" herní LCD nejen s 1ms IPS panelem

5.1.2015, Jan Vítek, aktualita
Acer má 27" herní LCD nejen s 1ms IPS panelem
Jedná se o LCD XB270HU, jež jsme si na našich stránkách představili již na konci listopadu, ovšem v té době se ještě mluvilo o panelu typu TN, což napovídala 1ms odezva. Ovšem dle firmy Acer jde o herní LCD s panelem IPS.
Udávaná odezva 1 ms byla vždy celkem spolehlivým ukazatelem, že daný monitor má ve výbavě panel typu TN, neboť právě ty byly schopny takového krátkého času na rozdíl od IPS či VA dosáhnout a to bylo reflektováno také v původní zprávě o Acer XB270HU. Doufejme tedy, že Acer ve své tiskové zprávě nemá chybu.





Co vše nám tedy nový Acer XB270HU nabídne? Je toho poměrně dost, neboť má ve výbavě 27" displej typu IPS s rozlišením 2560 x 1440, u nějž hráči ocení kromě 1ms odezvy také 144Hz obnovovací frekvenci a podporu technologie NVIDIA G-Sync. Dodávaný stojan ErgoStand umožní nastavit výšku monitoru a také jej naklonit či naklopit.

Acer tak musel použít nějaký nový panel, přičemž se už dříve mluvilo o tom, že na takovém pracuje společnost AU Optronics, ovšem jí vyvíjený panel měl být typu AHVA a ne IPS. Nicméně tak či tak, pozorovací úhly a kvalita barevného podání by měla být podstatně lepší než u IPS.

Vedle monitoru XB270HU si Acer přichystal ještě nový XG270HU, což je také 27" herní LCD s rozlišením 2560 x 1440 a 144Hz obnovovací frekvencí, ale s panelem TN a bez podpory G-Sync. Výhodou má být velmi tenký rámeček, který se bude hodit u vícemonitorových sestav. Mezi jeho rozhraní patří HDMI 2.0, DVI a DisplayPort 1.2.

Acer zatím neuvedl, na kolik peněz si tyto monitorové novinky cení. Prozradil však, že obou se na trzích po celém světě dočkáme v letošním březnu, čili se potvrdila původní informace o prvním kvartálu.

Zdroj: TZ Acer
reklama