reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Acer Predator G6: výkonná herní PC se Skylake

6.8.2015, Jan Vítek, aktualita
Acer Predator G6: výkonná herní PC se Skylake
Acer zařadil do své nabídky novou generaci herních počítačů, která přichází s označením Predator G6 a nabídne nám vysoký výkon i díky zbrusu novým procesorům Intel Core "Skylake". Podívejme se i na ostatní specifikace.
Společnost Acer vyrábí tedy krom svých známých notebooků i stolní počítače, přičemž Predator G6 bude rozhodně patřit mezi ty výkonnější. Konkrétně budeme mluvit o modelu Predator G6-710, který byl představen na veletrhu Gamescom, kde byly předvedeny i procesory Skylake. Kompletní herní portfolio Acer odhalí během zářijového veletrhu IFA 2015 v Berlíně.





Predator je ve své verzi G6-710 osazen procesorem Intel Core i7-6700K, který může mít po ruce až 64 GB operační paměti DDR4 ve dvoukanálovém zapojení a Acer slibuje také možnost snadného přetaktování One-Punch, k čemuž pomůže také jistý chladicí systém IceTunnel. Pravděpodobně půjde o nějaký větrný tunel pro nasávání čerstvého vzduchu chladičem procesoru. Vedle toho tu máme grafickou kartu NVIDIA GeForce GTX 980 s podporou rozlišení Ultra HD a maximální nakonfigurovatelná kapacita úložiště je 12 TB. Vybrat si k tomu budeme moci až 512GB SSD nebo pevné disky. K jejich instalaci můžeme využít zepředu přístupné šachty Acer Easy-swap, které ukazuje následující fotografie.





Dále můžeme zmínit zvuk Creative Sound Blaster X-Fi MB5 a rozšíření EAX (Environmental Audio Extensions) s 5.0 nebo 5.1 kanály a připojení do sítě může krom Ethernetu zajistit také moderní Wi-Fi 802.11ac. Hardware budeme moci monitorovat pomocí aplikace PredatorSense, díky níž můžeme nastavit také podsvícení ventilátorů a jejich otáčky, stejně jako sestavu taktovat.





Acer k sestavě doporučuje pochopitelně vlastní monitor, a to model Predator X34 s podporou G-Sync. Volitelná je také klávesnice SteelSeries APEX RAW a herní myš SteelSeries Sensei RAW, které můžeme připojit na jeden z šesti portů USB 3.0 nebo dvou USB 2.0.

Stolní počítač Acer Predator G6-710 bude k dispozici v Evropě v půlce října za cenu od 54.990,-Kč/ 1 990 eur.

Zdroj: TZ Acer
reklama