reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Acer Predator X27 podporuje HDR na 4K i vysoké obnovovací takty

28.4.2017, Jan Vítek, aktualita
Acer Predator X27 podporuje HDR na 4K i vysoké obnovovací takty
Acer si připravil velice zajímavý herní monitor, který bude určen pro ty nejnadupanější herní sestavy. Nabízí totiž nativní rozlišení 4K, a to při obnovovací frekvenci až 144 Hz. Nádavkem tu máme také HDR, což znamená i vysoký jas.
Acer Predator X27 tak nebude vůbec jednoduché pořádně nakrmit, však i nejlepší dnešní grafické karty zvládnou renderování AAA titulů v rozlišení 4K při 60 FPS a aby sestava dosáhla až 144 Hz i v náročných hrách, musela by být opravdu dobře vybavená alespoň dvěma hi-end grafikami. Nicméně existují samozřejmě i méně náročné hry, u nichž nebude velký problém dosáhnout vysokých FPS i ve vysokém rozlišení. Jenomže Predator X27 se bude hodit především pro moderní hry, které nabídnou i podporu HDR.





Mluvíme zde konkrétně o Acer HDR Ultra využívající maximální jas 1000 cd/m2 a celkem 384 zón, jejichž intenzita podsvícení technologie Quantum Dot může být nezávisle ovládána. Co se týče synchronizace, podporována je technologie NVIDIA G-Sync HDR, která pracuje při zmíněných maximálních 144 Hz.

Dále tu máme podporu NVIDIA ULMB (Ultra Low Motion Blur), technologie, která má zamezit rozmazání rychle se pohybujících objektů, zabudována je rovněž technologie Tobii pro sledování pohybu očí, což lze využít už v desítkách herních titulů. Monitor má rovněž velice slušné barvy a dokáže z 99 % pokrýt barevný prostor Adobe RGB. Odezva činí ještě slušné 4 ms.


Je tak zřejmé, že Predator X27 bude patřit mezi ty nejdražší herní monitory, které lze koupit, ovšem Acer jeho cenu ještě neohlásil.

Zdroj: wccftech

reklama