reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Acer Revo Base: bachraté mini s Braswellem

31.8.2016, Jan Vítek, aktualita
Acer Revo Base: bachraté mini s Braswellem
Acer si připravil mezi záplavou notebooků také nový minipočítač Revo Base, který by rozhodně neměl patřit mezi ty nejdražší modely. Jedná se o obdobu formátu NUC od Intelu, která v tomto případě nese 14nm Pentium generace Braswell.
Minipočítač Revo Base od společnosti Acer byl představen na veletrhu IFA v Berlíně a jedná se o dnes již klasický model víceméně čtvercového půdorysu. Ten nám na stole zabere jen minimum místa a díky podpoře VESA držáků lze přimontovat i na stěnu nebo na zadní stranu monitoru. Na druhé straně můžeme očekávat nízký výkon, který se s opravdovým desktopem nebude moci rovnat.





Mozjem se stal procesor Intel Pentium J3710, což je 14nm Braswell s TDP 6,5 W vybavený čtyřmi jádry na 1,6 až 2,64 GHz, 2 MB L2 cache, HD Graphics 405 a dvoukanálovým kontrolerem pro DDR3L-1600. Otázka je, zda toho tento počítač dokáže využít, neboť Acer mluví pouze o 4 GB paměti DDR3L.





Acer Revo Base má rozměry 140 x 140 x 53 mm a přichází vybaven 500GB pevným diskem nebo volitelným 256GB SSD, na němž je předinstalovaný systém Windows 10. Dále tu máme čtyři porty USB 3.0, jeden port HDMI i DisplayPort, 3,5mm audio pro headset, ethernetový port, otvor pro zámek Kensington a čtečku karet SD s podporou až 256GB karet. Uvnitř najdeme kartu s rozhraním Wi-Fi 802.11ac. Bluetooth sice zpráva nezmiňuje, ale toto rozhraní je obvykle součástí stejné karty.

O dostupnosti a ceně nám Acer neprozradil nic.

Zdroj: TZ Acer
reklama