reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Acer S277HK: první 4K monitor s HDMI 2.0

10.12.2014, Jan Vítek, aktualita
Acer S277HK: první 4K monitor s HDMI 2.0
Společnost Acer si připravila nový 27" monitor vybavený rozhraním HDMI 2.0, které mu přijde velmi vhod, protože umožní přenášet obraz ve vysokém rozlišení a dostatečné obnovovací frekvenci. Jde tak o alternativu k DP 1.2.
Rozhraní DisplayPort mělo do této doby navrch právě díky své vysoké datové propustnosti, která v již rozšířené verzi 1.2 umožňuje přenášet obraz v rozlišení 4K (3840 x 2160) s obnovovací frekvencí 60 Hz. V případě HDMI to zvládne až rozhraní 2.0, které na rozdíl od DisplayPort 1.2 ještě rozšířené není a dle Aceru je monitor S277HK prvním modelem s rozlišením 4K, který je vybaven portem HDMI 2.0. To nabízí datovou propustnost 18 Gb/s která už je tedy dostatečná i pro monitory s vysokým rozlišením, ovšem DisplayPort 1.2 i tak má propustnost 21,6 Gb/s a pracuje se na novém standardu DisplayPort 1.3 se 32,4 Gb/s.





Jde přitom o monitor postavený na obrazovce typu IPS, která i díky Acer ColorPlus slibuje kvalitní zobrazení barev a samozřejmě také široké pozorovací úhly, tedy 178° v obou směrech. Tělo monitoru je vyrobeno z hliníkové slitiny a má asymetricky umístěný stojan a lesklou bílou zadní stranu, čili Acer myslel i na estetiku.





Stojan však není příliš praktický, protože umožňuje pouze náklon v rozmezí -5 až 15 °. Acer ale sází na obranu zraku, kterou má zajistit jeho EyeProtect slibující nižší namáhání očí, a to díky tomu, že podsvícení obrazovky nebude poblikávat a také tu je už notoricky známý filtr modrého světla. Funkce Low Dimming zase zajistí možnost výrazného snížení jasu, a to na úroveň 15 procent maxima, aby v případě práce ve tmě nebyl obraz přesvícený.

Vedle rozhraní HDMI 2.0 je tu také ještě DVI, Mini DisplayPort a DisplayPort 1.2. Cena monitoru S277HK byla stanovena na 19.990 Kč s daní, přičemž dostupnost v našich obchodech je okamžitá.
 
Zdroj: TZ Acer


reklama