reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Acer uvádí dotykové VA/IPS monitory T2

24.1.2013, Jan Vítek, aktualita
Acer uvádí dotykové VA/IPS monitory T2
Acer u nás oficiálně představil sérii dotykových monitorů T2, které mají nabídnout jednak elegantní vzhled, ale i kvalitní obraz. Výrobce ve zprávě samozřejmě uvádí, že jsou určeny především pro Windows 8, přičemž pro tento systém mají certifikaci....
Acer u nás oficiálně představil sérii dotykových monitorů T2, které mají nabídnout jednak elegantní vzhled, ale i kvalitní obraz. Výrobce ve zprávě samozřejmě uvádí, že jsou určeny především pro Windows 8, přičemž pro tento systém mají certifikaci.





Monitory řady T2 mají asymetrický stojan, jenž by sám o sobě samozřejmě nestačil, a tak oporu zajistí především čiré sklo vepředu. Tento systém umožní nastavit úhel sklonu až 60 °, ovšem dopředu je pochopitelně naklopit nepůjde.





Dotyková vrstva zvládne detekovat až deset prstů najednou a dále Acer mluví o využití panelů IPS a VA s podsvícením LED, ovšem to dále nerozvádí. Z jiných informací ale lze vyčíst, že model s úhlopříčkou 23" nabídne technologii IPS a 27" panel pak VA. Nicméně oba mají rozlišení Full HD (což by u 27" mohlo být lepší), odezva je také shodná, a to 5 ms a dynamický kontrast se zastavil na 100 milionech ku 1.

Acer T2 jsou dále vybaveny rozhraními HDMI a DVI a nesou také hub s porty USB 3.0 (nedozvěděli jsme se ale s kolika). Musíme tak zapátrat ve starších zprávách, které jsou kupodivu mnohem detailnější. Hovoří o třech portech USB 3.0, dále vestavěných reproduktorech a modelových označeních Acer T232HL a T272HL. Ten první měl přijít již loni na podzim a druhý se měl opozdit. U nás to pak znamená, že T232HL je v obchodech nabízen již řadu týdnů, ale o druhém zatím ani vidu. Je tedy možné, že i on přijde brzy na trh, ale ani to nám nová tiskovka neřekla.
 
Zdroj: TZ Acer


reklama