reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Acer vstupuje na trh s vlastními SSD a moduly RAM

29.4.2021, Jan Vítek, aktualita
Acer vstupuje na trh s vlastními SSD a moduly RAM
Společnost Acer známe především jako výrobce počítačů a jako takový bude moci dobře zužitkovat své vlastní modely SSD a modulů RAM. Půjde ovšem o značkové zboží, které se dostane také na volný trh. 
Acer se rozhodl, že vstoupí na trh se značkovými SSD a moduly RAM díky uzavřené dohodě s čínskou společností Biwin Storage Technology Limited. Právě ta bude daný hardware ve skutečnosti vyrábět, přičemž již nyní produkuje moduly operační paměti a SSD se značkou HP. 
 
 
Firma Biwin byla založena v roce 1995 a nejdříve vyráběla vlastní USB disky. Nedávno vytvořila nové výrobní provozy v čínském Huičou a specializuje se právě na paměťové produkty s DRAM a NAND Flash. 
 
Acer tak dle PCMag využije služeb Biwinu a vypustí do světa i moduly operační paměti značky Predator, kterou jinak používá pro své notebooky, desktopy či monitory. A pak tu bude celá řada SSD s rozhraním M.2 i SATA. Paměti Predator mají nabídnout takty DDR4-2666 až DDR4-3200, takže nepůjde o nic speciálního a v případě M.2 SSD jsme se zatím dozvěděli o modelu FA100 pro PCIe 3.0 x4 (až 3300 MB/s čtení a 2700 MB/s zápis), čili ani zde nepůjde o nejmodernější výkřik techniky, ačkoliv Acer mluví o hardwaru "přeplněném nejnovějšími technologiemi pro vysoký výkon". 
 
 
Vedle pamětí Predator si ovšem Acer chystá také řadu Apollo, která má poskytnout takty až DDR4-5000 a pak mají nastoupit také Talos, které sice skončí na DDR4-4400, ale zato slibují nižší časování.
 
Loni přitom Biwin oznámil, že otevírá své evropské ředitelství, takže není divu, že i zmíněné novinky od Aceru mají být k dispozici v evropských zemích. Jmenovitě má jít ale o Velkou Británii, Belgii, Německo, Itálii, Portugalsko, Španělsko a Nizozemí, nicméně třeba SSD Biwin pro HP se dají najít také na našem trhu a produkty Acer se u nás samozřejmě prodávají zcela běžně, takže lze očekávat, že asi nepůjde jen o vyjmenované státy. 


reklama