reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Acer XR382CQK: hi-end 37,5" LCD

3.2.2017, Jan Vítek, aktualita
Acer XR382CQK: hi-end 37,5" LCD
Společnost Acer vyslala na trh jeden ze svých nejlepších monitorů, který nabídne 37,5" širokoúhlý panel typu IPS. Ten je prohnutý, aby se na něj dalo lépe a pohodlněji koukat i zblízka a slibuje také kvalitní barvy.
Acer tento monitor označil jako XR382CQK bmijqphuzx. Ne, neprošla se mi po klávesnici kočka, takové modelové označení tento monitor skutečně má. Jedná se o širokoúhlý (21:9) monitor s úhlopříčkou 37,5" (95,25 cm) s rozlišením UltraWide QHD, což je 3440 x 1440.





Tento monitor dále nabídne zakřivení panelu 2300R, obnovovací frekvenci až 75 Hz řízenou pomocí Adaptive Sync, odezvu 5 ms, stoprocentní pokrytí barevného prostoru sRGB se šestiosým nastavením barev, obvyklé technologie EyeProtect Flicker-less a Blue-light Filtering a také režimy PiP a PbP (Picture in Picture a Picture by Picture). Vybaven je také dvěma reproduktory s výkonem 7 W a DTS.





Signál do monitoru můžeme přivést pomocí rozhraní 1 x Display Port, 1 x Mini Display Port, 1 x HDMI 2.0 a MHL 2.1. K dispozici je také výstup Display Port pro řetězové napojení dalšího monitoru a v balení najdeme kabel právě pro toto rozhraní i pro HDMI. Vedle toho je tento Acer vybaven také čtyřportovým hubem USB 3.0.





A že jde o monitor patřící do zábavní řady XR, je vybaven také herními funkcemi, což je nastavení různých úrovní černé, OSD zaměřovací kříže nebo možnost rychlé změny obnovovací frekvence. Za zmínku stojí také hliníkový stojan, který umožní nastavit sklon v rozsahu -5 až 35 °, natočit obrazovku (30°) a nastavit její výšku.

Acer XR382CQK má být k dispozici zanedlouho s doporoučenou cenou 1299 USD.

Zdroj: Acer
reklama