reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Acer Z35 slibuje G-Sync a 200Hz obnovovací frekvenci

18.12.2015, Jan Vítek, aktualita
Acer Z35 slibuje G-Sync a 200Hz obnovovací frekvenci
Vypadá to, že odstartovaly závody o výrobu herního monitoru, který nabídne co nejvyšší obnovovací frekvenci. Acer se nyní se svým monitorem Predator Z35 dostal až na 200 Hz, což podporuje i s technologií G-Sync.
Acer Predator Z35 je tedy herní monitor, který disponuje zakřivenou obrazovkou s poměrem stran 21:9 a rozlišením 2560 x 1080. Jedním z trumfů je podpora technologií Nvidia ULBM (Ultra Low Motion Blur) a G-Sync, přičemž v normálním režimu je možné nastavit obnovovací frekvenci až 144 Hz, ale pak je tu ještě speciální režim, v němž lze nastavit i 200 Hz, ovšem je k tomu třeba využít rozhraní DisplayPort 1.2, jiné nedokáže nabídnout potřebnou datovou propustnost. I pak ale má podporovat synchronizaci obrazu pomocí G-Sync.





Použitý displej má pozorovací úhly 178° v obou směrech, takže je jasný, že o technologii TN nepůjde. Dokáže také 100% pokrýt barevný prostor sRGB, což znamená schopnost zobrazení 16,7 milionů barevných odstínů, a má zakřivení 2000R.





Soubor Acer Eye Protect čítá čtyři technologie, které mají šetřit naše oči. Jde o obvyklé Blue-light Filter a Flicker-less, dále Acer ComfyView s protiodrazivou vrstvou a Low-dimming pro nastavení jen 10% jasu. Monitor je vybaven ostře řezanou základnou, která umožní nastavení výšky a sklonu a také má v sobě ambientní osvícení, které můžeme nastavit na červenou, modrnou, zelenou, bílou nebo oranžovou barvu a využít různé režimy jako pulzování nebo poblikávání. To asi pokud si chceme koledovat o epileptický záchvat.

Rozhraní pro nastavení monitoru obsahuje Predator GameView, které upravuje barvy a může třeba přesvětlit tmavá místa, abychom měli ve hrách výhodu. Krom toho jsou zde také jako obvykle různé zaměřovače jako overlay. Nakonec můžeme zmínit zabudované 9W reproduktory s DTS Sound a Acer TruHarmony, dále rozhraní HDMI a DisplayPort a zabudovaný čtyřportový hub s USB 3.0.

Acer na svůj Predator Z35 poskytuje tříletou záruku a na trh jej chce dostat ještě v tomto roce, a to za 1099 USD.

Zdroj: Tom's Hardware
reklama