reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ADATA SD700: externí SSD odolné proti vodě i pádu

19.11.2016, Jáchym Šlik, aktualita
ADATA SD700: externí SSD odolné proti vodě i pádu
Společnost ADATA přináší na trh první SSD typu 3D NAND, které splňuje certifikaci IP68. Externí disk tedy přežije ponoření do vody. Kromě toho výrobce slibuje například odolnost při pádu. SSD bude k dostání ve třech kapacitách.
Po dvojici powerbank s malým displejem přináší společnost ADATA na trh další zajímavý produkt. SD700 je externí SSD, které bylo navrženo a testováno podle standardu IP68. Garantována je tedy úplná odolnost proti prachu a při ponoření do hloubky 1,5 metru pod hladinu vody po dobu šedesáti minut. Disk prošel také testy podle armádních specifikací MIL-STD-810G516.6, takže je odolný proti nárazům a pádům. Umožnilo to použití několikavrstvého ochranného krytu a SSD, které na rozdíl od HDD nevyžaduje pohyblivé části. Nový model je tedy určen především pro uživatele, kteří se často pohybují v extrémních podmínkách, kde by standardní externí disk mohl přijít k újmě.





ADATA SD700 bude nabízen v kapacitách 256 GB, 512 GB a 1 TB. Typická přenosová rychlost má dosahovat až 440 MB/s v případě čtení a až 430 MB/s při zápisu. O konektivitu se stará port USB 3.1 Gen.1, který nabízí dostatečnou propustnost i pro streamování videí ve 4K rozlišení. Kompatibilita je zaručena s operačními systémy Windows, Mac OS a Android. SSD využívá technologií 3D NAND, která má být rychlejší, spolehlivější a energeticky úspornější než původní 2D NAND. Potěší také hmotnost, která se zastavila na hodnotě 100 g, a přispívá tak k velmi dobré mobilitě.

ADATA SD700 se na trhu objeví v nejbližších dnech až týdnech. Přesné ceny zatím nebyla potvrzeny, ale podle výrobce mají být „velice konkurenceschopné“. Kromě už třech zmíněných kapacit (256 GB, 512 GB a 1 TB) bude na výběr také ze dvou barevných variant – černožluté a černé.

Zdroj: Tisková zpráva
reklama