reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Adesso EasyTouch 132: klávesnice s vysokým kontrastem

21.5.2014, Jan Vítek, aktualita
Adesso EasyTouch 132: klávesnice s vysokým kontrastem
Společnost Adesso si připravila speciální klávesnici EasyTouch 132. Ta je určena pro uživatele, kteří se potřebují dobře orientovat mezi klávesami, na než už přitom dobře nevidí. Vybavena je tak velkými a kontrastními popisky.
Klávesnice Adesso s celým označením EasyTouch 132 Luminous 4X Large Print D esktop Keyboard (AKB-132UY) je tedy určena pro uživatele, kteří mají problém se zorientovat v popiscích normálních kláves. Vybavena je tedy žlutými klávesami, na nichž jsou velké černé popisky. Tyto klávesy jsou přitom nízkozdvihové, respektive jsou někde mezi desktopovou klasikou a notebookovými klávesnicemi.





Klávesnce je navíc vybavena 14 speciálními tlačítky, které najdeme nahoře. Ty poslouží k ovládání multimédií nebo pro spuštění oblíbených aplikací. Co se týče samotné klávesnice, pak ta využívá klasickou pružnou membránu, přičemž jednotlivé klávesy mají vydržet až pět milionů stisků.

Specifikace mluví o 104 klávesách (nepočítaje speciální tlačítka) s US rozložením, USB rozhraní a klasických indikátorech pro Num Lock, Caps Lock a Scroll Lock. Speciální tlačítka pro multimédia mají funkce pro spuštění mediálního přehrávače, nastavení zvuku, přehrát/pauza, skok dopředu či dozadu a stop. Pomocí ostatních tlačítek můžeme otevřít okno Tento počítač, vyhledávání, kalkulačku, mailového klienta, oblíbené a domovskou stránku.

Celkové rozměry klávesnice jsou 450 x 167 x 21,4 mm, hmotnost přes půl kilogramu. Cena byla stanovena na 20 USD, ale otázkou je dostupnost v našem regionu.

Zdroj: techPowerUp
reklama