reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Adidas prodal 30 tisíc NFT za téměř 0,5 mld. Kč

20.12.2021, Milan Šurkala, aktualita
Adidas prodal 30 tisíc NFT za téměř 0,5 mld. Kč
Další společností, která vstupuje do světa metaverse a NFT, je Adidas. Ten vydal kolekci 30 tisíc NFT, po kterých se jen zaprášilo. Doba virtuálního zboží, zdá se, nastupuje. Tentokrát zde ale bude i kolekce toho fyzického.
Do světa metaverse a NFT vstupuje další módní značka. Vedle Nike, o kterém jsme mluvili před pár dny, je to i Adidas. Ta se dala dohromady s Bored Ape Yacht Club, kryptoměnovým investorem a nadšencem gmoney a komiksovou sérií Punks Comic. Výsledkem byla kolekce 30 tisíc NFT, jejichž prodej v pátek zabral jen pár hodin, než se stala beznadějně vyprodanou. Celkově bylo prodáno 29620 NFT (20000 v "early access") a zbývajících 380 má samotný Adidas a jeho partneři pro budoucí použití.
 
Adidas NFT
 
Každé NFT stálo 0,2 ETH (cca 17 tisíc Kč), takže si společnost přišla na 0,5 mld. Kč. Koupě NFT ale v tomto případě není jen digitálním "ničím". Zajišťuje jeho majitelům fyzické produkty, které budou k dispozici v roce 2022. Půjde o teplákovou soupravu Firebird, mikinu s kapucí a oranžovou čepici gmoney. Nárok na fyzické produkty bude mít právoplatný majitel NFT. Ten se do té doby může změnit, neboť NFT lze prodávat např. na platformě OpenSea a je jen otázkou, kterým směrem se vydá jejich cena.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama