reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Adobe Creative Cloud plný nové magie

21.6.2016, Jan Vítek, aktualita
Adobe Creative Cloud plný nové magie
Společnost Adobe připravila nový Creative Cloud June 2016, v jehož rámci připravila slíbené aktualizace a nové funkce. Ty můžeme rozdělit do tří skupin, a to Adobe Magic, Efficient Workflows a vylepšení týkající se výkonu.
Aplikace Adobe v rámci Creative Suite tak dostali novou aktualizaci, přičemž to nejzajímavější se skrývá v kategorii Adobe Magic, která zahrnuje nové funkce a triky pro zpracování fotografií, videa i audia. Efficient Workflows nám zase mají napomoci k rychlejšímu provádění úkonů, a tedy k rychlejší práci a vylepšení výkonu mluví samo za sebe.





Photoshop Content-Aware Crop slouží k tomu, abychom už nemuseli při natáčení celé fotografie pro vyrovnání horizontu využít její ořez. V okolních obrázcích je ukázán extrémní případ, kde jsou bílá místa automaticky doplněna Photoshopem. Uživateli tak stačí fotografii natočit a aplikace udělá zbytek, ale jak příklad ukazuje, v horní části to ještě jde, zatímco dole už je to slabší.





Content-aware crop ale pochopitelně může posloužit nejen při ořezu, ale také v jiných případech, kdy prostě budeme potřebovat doplnit část obrazu, například i v případě, kdy jej budeme potřebovat zvětšit. Ne tedy zvětšit jeho měřítko, ale zdánlivě rozšířit záběr fotografie, ale to přijde pochopitelně vhod jen v tom případě, kdy okrajové části nejsou tak důležité.





Je to vidět na dalším příkladu, v němž byl obrázek rozšířen o bílé části, které funkce Content-aware crop sama doplnila. Na první pohled bychom si toho ani nevšimli, možná tak po opravdu blízkém prozkoumání. Nová funkce navíc pracuje celkem rychle, stejně jako jiné Content-aware, jež byly zrychleny.





Face Liquify je určena pro úpravy lidských obličejů a změny v jejich výrazech. Umí je jednak automaticky rozpoznat včetně všech hlavních částí jako očí, úst, nosů a uší, s nimiž pak můžeme pracovat podobně, jako když si ve Skyrimu vybíráme podobu svého avatara. Můžeme tak rozjasnit posmutnělý obličej, když máme třeba pocit, že se na naší narozeninové oslavě někdo dostatečně nebavil. Nejde však o funkci, která by dokázala změnit obličeje k nepoznání. Změny mají být spíše jemné, ale výsledek prý vypadá o to lépe.

Premiere Pro se stal přívětivý k virtuální realitě a 360° videu, což jde ruku v ruce. Tato aplikace tak bude moci zpracovávat videomateriál, který bude využitelný s VR headsety, v nichž se budeme moci ve videu volně rozhlížet všemi směry. Přibyl tak editovací režim pro VR, který umožní nastavit až 360° horizontální a 180° vertikální rozsah pro opravdu všeobjímající videozáznam.





Vedle toho je možné zpracovávat mono i stereo VR videa, čili taková, kde bude pro obě oči k dispozici jeden stream, nebo pro každé oko jeden pro skutečný 3D vjem. Dále můžeme zmínit aktualizovaný Adobe Stock s rozšířeným panelem Libraries s více možnostmi pro vyhledávání a filtrování, pak bude Photoshop umět vyhledávat fonty, které sedí k těm, jež jsou použity v otevřeném dokumentu či fotografii, což dokáže ušetřit čas i nervy při hledání toho pravého. Nemusí se mu ani podařit vyhledat identický. Pokud ne, tak nabídne alespoň podobné.

Zdroj: Extremetech
reklama