reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Adobe přinese Photoshop pro Chrome OS

30.9.2014, Radan Tuhý, aktualita
Adobe přinese Photoshop pro Chrome OS
Jedna ze zásadních nevýhod Chromebooků spočívá v nemožnosti provozovat běžné desktopové aplikace. Klasickým příkladem je třeba Photoshop. To již brzy ale nebude platit - Google spolu s Adobe přinesou verzi Photoshopu pro Chrome OS.
Google se všemožně snaží o to, aby zařízení s jeho operačním systémem Chrome OS co nejvíce rozšířil mezi běžné uživatele. U toho se ale potýká s celou řadou překážek. Jednou z nich je fakt, že na Chrome OS nelze provozovat běžné desktopové aplikace, jak jsme zvyklí např. z Microsoft Windows. Častým argumentem je přitom právě Adobe Photoshop. To se ale nyní změní s příchodem Photoshopu pro Chrome OS.





Adobe spolu se společností Google oficiálně oznámili, že již brzy bude k dispozici verze oblíbeného grafického editoru Adobe Photoshop pro Chrome OS, kterým jsou vybaveny právě cenově dostupné a v poslední době relativně populární Chromebooky.

Přesněji řečeno půjde o software z edice Creative Cloud, přičemž první verze Photoshopu pro platformu Chrome OS bude realizována pomocí tzv. streamingu, což vlastně znamená, že samotný software poběží na serverech Adobe, zatímco na obrazovkách Chromebooků budou pouze „webové“ ovládací prvky.

Drobné omezení spočívá v tom, že tato betaverze bude momentálně k dispozici pouze pro zákazníky vzdělávacích institucí, kteří mají aktivní předplatné služby Creative Cloud. Také bude zřejmě potřeba o možnost vyzkoušení cloudové verze aplikace explicitně požádat.

Jelikož půjde fakticky o klasickou cloudovou aplikaci, bude služba (aplikace) k dispozici také uživatelům Windows, kteří budou moci tuto verzi Photoshopu používat v prohlížeči Google Chrome. Z toho všeho ovšem také plyne další drobné omezení, které spočívá v absenci vlastností a funkcí přímo využívající hardwarové akcelerace grafické karty.

Zdroj: The Verge
reklama