reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Aerocool Dream Box: složte si vlastní trubkovou skříň

24.2.2016, Jan Vítek, aktualita
Aerocool Dream Box: složte si vlastní trubkovou skříň
O společnosti Aerocool jsme toho v poslední době moc neslyšeli, ale nyní se připomněla zajímavým produktem. Její DIY sada Dream Box nám umožní vytvořit si vlastní skříň složenou z panelů, trubek, spojovacích kolen a dalších částí.
Výsledek tak může připomínat otevřené skříně jako In Win D-Frame Mini, ovšem s tím rozdílem, že si nekoupíme hotový produkt, ale stavebnici. Výhoda je tedy konfigurovatelnost takové skříně, ovšem ta bude zcela otevřená, takže pro běžné sestavy se moc hodit nebude. Pokud se ale ve svém počítači stejně neustále vrtáte, tak by to mohl být ten pravý produkt, jenž vám umožní si stvořit třeba testovací platformu dle vašich potřeb.





Navíc to ani nemusí být počítačová skříň, ale i naprosto jiná konstrukce sloužící různým účelům, jak ukazují třeba tři následující návrhy. Záleží pouze na tom, co nám umožní nabídka dodaných dílů a naše fanatazie. Můžeme si tak stvořit třeba držák pro sluchátka, lampu a vedle klasicky vypadající skříně třeba skříň připomínající helikoptéru. Pro hračičky je tu tedy dost možností.





Navíc ani nejde o přehnaně drahý produkt. Prodávat se bude za 150 dolarů, přičemž zmíněná skříň od společnosti In Win stojí přibližně dvojnásobek. Otázka je, jak kvalitní bude provedení samotných dílů a zda z nich budeme moci vytvořit pevnou konstrukci.





Sada Dream Box obsahuje celkem 188 různých dílů včetně hlavních nosníků, rovných/zahnutých/křížových spojů a panelů s otvory pro připevnění komponent. Vytvořená skříň tak může nést standardní desktopové komponenty a také nabídne přední I/O panel s tlačítky a porty. Díky zářezům v nosnících bude možné skříň doplnit o panely, ovšem ty si musíme sami sehnat, naměřit a nařezat.

Aerocool tak evidentně najíždí na moderní vlnu výrobců skříní, kteří se snaží nabídnout možnost provádět vlastní úpravy a dokupovat si nové součásti, díky čemuž by nám měly vydržet podstatně déle. Uvidíme také, kdy a s jakou cenou se Dream Box objeví na našem trhu. Dle zprávy by už měl být připraven pro prodej, ale v obchodech jej budeme hledat zatím ještě marně. Nicméně produkty firmy Aerocool se u nás běžně prodávají, takže to je snad pouze otázka času.

Zdroj: TZ Aerocool
reklama