reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Agendus pro Windows Mobile – První dojmy

28.12.2006, Pavel Bureš, článek
Agendus pro Windows Mobile – První dojmy
O tom, že společnost iambic hodlá portovat svůj Agendus i pro PDA s Windows Mobile, jsme již psali. V těchto dne si můžete na webových stránkách společnosti zakoupit beta verzi za poloviční cenu s tím, že po vydání plnohodnotné verze vám bude poskytnut upgrade zdarma. My jsme si testovací verzi zakoupili a připravili pro vás krátký pohled na program pro správu času s velkými ambicemi na poli Windows Mobile zařízení.
Rozhraní aplikace je podobné Palm OS verzi. Ve spodní části obrazovky se nalézají tlačítka pro změnu pohledů na kalendář a pro zobrazení úkolů, adresáře či e-mailového klienta. V palmovském Agendusu je velmi oblíbený tzv. Today View, kdy se pod sebou zobrazí schůzky, úkoly, citát a také informace o významném dnu v historii. Menší problém nastává s úkoly. V nastavení si můžete zvolit, v kterých pohledech se budou úkoly zobrazovat, ale není možné definovat, zda ukázat i opožděné úkoly atd. V Palm verzi Agendusu lze jednoduše a hlavně rychle rozdělit obrazovku mezi schůzky a úkoly, případně úkoly plně minimalizovat. Tato vlastnost ve verzi pro Windows Mobile zatím chybí a pokud máte větší množství úkolů, v Agendusu se v nich budete ztrácet.













U každého úkolu si můžete nastavit jednu ze tří priorit, přidat ikonu, alarm atp. Užitečné je, že k úkolu můžete připojit i jméno osoby, které se daný úkol týká. U schůzek je nastavení obdobné. Přestože Agendus používá využívá shodné databáze úkolů a schůzek jako programy obsažené přímo v PDA, Agendus nezobrazuje správně kategorie, resp. u každého záznamu je jako kategorie uvedeno Unfiled (Nezařazeno). Můžeme jen doufat, že finální verze na tom bude lépe a že se iambic nesnaží přesvědčit uživatele, aby si koupili také Agendus pro stolní počítače. Takovým chováním by Agendus hodně ztratil ve srovnání s konkurenčními programy.








Na kontaktech oceňujeme velké možnosti seskupování. Lze si nechat kontakty setřídit podle města, společnosti, země atd. Agendus ani v adresáři nevyužívá standardní kategorie.

V současné verzi je Agendus pro nasazení nevhodný. Práce s programem je pomalá, někdy se aplikace ani nepustí atp. Doufejme, že do budoucna autoři zapracují na rychlosti programu, dodělají uživatelské rozhraní a přinesou podporu kategorií. To bychom pak mohli mluvit o Agendusu jako o alternativě Pocket Informantu pro uživatele, pro které je standardní diář příliš jednoduchý a rozsáhlé aplikace typu PI naopak složité a neohrabané.








Testovací verzi aplikace je možné zakoupit např. zde.
reklama