reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Akasa má nové Euler pro pasivně chlazené Mini ITX systémy

9.3.2015, Jan Vítek, aktualita
Akasa má nové Euler pro pasivně chlazené Mini ITX systémy
Společnost Akasa navazuje na své starší produkty a představuje nové skříně Euler T a Euler M, které navazují na starší modely. Jde o celohliníkové skříně, které dokáží pasivně chladit až 35W procesory.
A přesně pasivní chlazení je na nich asi nejvíce zajímavá vlastnost, zvláště když tak mají zvládnout procesory s TDP až 35 W. Však pod 40W TDP by se měly dostat i chystané čtyřjádrové desktopové procesory Intel Core 5. generace (Broadwell), ale ještě se nechme překvapit, jaké nadělení si pro nás Intel chystá.




Akasa Euler T


Pro chlazení procesorů je využito v podstatě celé tělo skříní Euler, které je z větší části žebrované, aby se podstatně zvětšila chladicí plocha. Obě skříně, tedy Euler T a Euler M, mají černé tělo s čelem z broušeného hliníku. Euler M je přitom jen o trošku větší než T, která navazuje na dnes prodávané skříně Euler S s podporou třech 2,5" disků či SSD. Její rozměry jsou 245 x 215,5 x 68,5 mm a vejde se do ní deska formátu Mini ITX. Musí však jít o model, jehož žádná část, tedy ani chladič procesoru, nebude o moc převyšovat zadní porty. Volitelně si budeme moci dokoupit 120W nebo 150W externí adaptér.




DC-DC adaptér v Euler M


Euler M je větší skříň s rozměry 245 x 274,5 x 68,5 mm, díky čemuž se dovnitř vejdou i desky Asus Z97I-PLUS / Asus H97I-PLUS / Gigabyte GA-Z97N-WIFI / Asrock Z97E-ITX/AC. Tato skříň je tedy určena pro socketové základní desky pro procesory do LGA 1150 a vedle toho podporuje až čtyři 2,5" zařízení. Euler M má také interní DC-DC adaptér, ovšem dle Amazonu je k dispozici jen volitelný 80W externí adaptér. Ovšem nebude problém využít jakýkoliv jiný, pokud bude mít vhodný konektor a dodá i požadované napětí. Euler T by snad měl obsahovat také DC-DC adaptér, protože bez něj by musela samotná základní deska podporovat napájení přímo z externího adaptéru, a tím by se jejich výběr značně zúžil.

Zdroj: PC Perspective
reklama