reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Akasa Newton S: pasivní chlazení pro Intel NUC

14.5.2015, Jan Vítek, aktualita
Akasa Newton S: pasivní chlazení pro Intel NUC
Společnost Akasa si připravila další model malé počítačové skříně, která dokáže zajistit pasivní chlazení samostatně prodávaných základních desek pro počítače Intel NUC. Jedná se o žebrovaný model Akasa Newton 3.
Pokud byste si rádi pořídili malý počítač s výbavou, kterou nabízí řada Intel NUC, ale chcete, aby šlo o naprosto bezhlučné PC, je tu způsob. Intel totiž prodává samotné základní desky pro své systémy NUC, přičemž ty můžeme využít právě i s novou skříní Akasa Newton S. Ta se odmění zcela pasivním chlazením pomocí žebrovaného povrchu a určena je pro celkem osm modelů desek, a to konkrétně "NUC5i5MYBE," "NUC5i5MYHE," "NUC5i3MYBE," "NUC5i3MYHE," "NUC5i5RYH," "NUC5i5RYK," "NUC5i3RYH," a "NUC5i3RYK".





Skříň má vepředu krom tlačítek a kontrolek také dva portu USB 3.0 a jeden audio, nejspíše kombinovaný pro sluchátka a mikrofon, čili headset. Vzadu pak je samostatně vyveden COM, čili sériový port RS-232, k němuž musíme na desce najít případné headery. Ostatní už záleží na smotné základní desce, jejíž rozmístění portů by mělo přesně kopírovat otvory ve skříni, protože tu není žádná plechová záslepka jako u ATX či ITX desek. Místo se našlo také pro dva anténní konektory a otvor pro zámky Kensington.





Skříň je evidentně výrazně větší než ty Intelovské pro NUC. Její rozměry jsou 176,5 x 200 x 53,5, takže se dovnitř snadno vejde ještě jedno 2,5" SATA zařízení (výška až 9,5 mm). Těch by se sem jistě vešlo i více, ale zde musíme vycházet z možností, které nám nabídnou kompatibilní desky.

Zdroj: techPowerUp
reklama