reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Akasa Newton X a Euler S: pasivně chlazené miniskříně

15.5.2014, Jan Vítek, aktualita
Akasa Newton X a Euler S: pasivně chlazené miniskříně
Společnost Akasa se s vervou pustila do výroby počítačových skříní pro systémy Intel NUC a desky Mini ITX a představuje dvě nové skříně, které zajistí pasivní, a tudíž naprosto bezhlučné chlazení. Jedná se o modely Newton X a Euler S.
Akasa Newton X i Euler S si jsou velmi podobné a postaveny jsou na hliníkových extrudovaných profilech, jejichž žebroví poslouží k chlazení procesoru i čipové sady. Akasa Newton X je kompatibilní s deskami Intel D54250WYB a D34010WYB, čili zvládne uchladit procesory Intel Core i5-4250U a Core i3-4010U.




Akasa Newton X



Jedná se o skříň s hmotností 1,27 kg, čili jde o model, který je oproti původnímu Newtonu větší, aby mohl uchladit výkonnější procesory. Jeho rozměry jsou 150 x 185 x 47 mm a krom pozic pro konektory zmíněných desek od Intelu nabídne také jednu 2,5" pozici pro disk či SSD, dva přední konektory USB 3.0, na USB založený infračervený přijímač, otvory pro dvě antény rozhraní Wi-Fi, otvor pro zámek Kensington a také podporu montážních systémů VESA. Cena nebyla ohlášena.




Akasa Euler S


Skříň Akasa Euler S už není určena pro systémy Intel NUC, ale základní desky Mini-ITX, čili je podstatně větší. O této skříni se ale moc nedozvíme, tedy až na to, že má zvládnout chlazení procesorů s TDP maximálně 35 W. Pak tu máme očividně také dva přední porty USB 3.0 a bohatě žebrované tělo. Ani u této skříně se výrobce nezmínil o dostupnosti nebo ceně. Původní Euler je však i se 120W zdrojem dostupný za cca 2500 Kč.

Zdroj: techPowerUp
reklama