reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Aktualizace pro W10 jsou samý problém, je to nový trend?

31.10.2016, Jan Vítek, článek
Aktualizace pro W10 jsou samý problém, je to nový trend?
Windows 10 jsou tu s námi již déle než rok, ale teprve v posledních měsících začali uživatelé více pociťovat různé problémy spojené především s novou verzí Anniversary Edition. Co se děje a jak to bude pokračovat?

Obecné doporučení?


Ve Windows 10 Anniversary Update lze narazit na mnoho problémů. Vedle uvedeného tu jsou možné problémy se zvukem, webkamerami, různými aplikacemi, Cortanou, webovými prohlížeči a nebo se systém občas seká, chová nepředvídatelně nebo je takový miláček, že se rovnou cyklicky rebootuje.





Co obecně můžeme udělat pro nápravu? Vždy je lepší začít prevencí a nedat instalaci šanci k tomu, aby vytvořila problémy, jimž se můžeme vyhnout. To znamená, že je vhodné před instalací nové verze systému odpojit vše, co není třeba, čímž mám na mysli veškeré nedůležité periferie, ale třeba i nesystémové pevné disky, SSD a jiná úložná zařízení.

Pokud se něco přece jen po instalaci pokazí, pak tu máme obvyklou trojici potenciálních řešení, která lze zkusit. V prvé řadě je třeba zkontrolovat relevantní nastavení systému, jak bylo popsáno v řadě případů výše. Souběžně s tím lze zkontrolovat aktuálnost ovladačů a pokusit se najít pro veškerý hardware, který by mohl mít co do činění s danými obtížemi, nejnovější verzi. No a pokud nelze jinak a selžou i internetové "babské rady", náprava je v nedohlednu a problém opravdu palčivý, zbývá jen návrat k předchozí verzi, v níž se problém neprojevoval.

Můžeme očekávat, že se stále budou objevovat aktualizace systému Windows 10, které budou pro řadu uživatelů problematické, ale je výhled na to, že postupně se situace zklidní. Přeci jen Satya Nadella udělal obrovské změny v testování softwarových produktů Microsoftu a ty se musí usadit, vstřebat a vývojáři se musí naučit zvládat své nové úkoly. Jinak to nepůjde, pokud se Microsoft nechce vrátit ke starému systému a armádě softwarových testerů.
reklama