reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Aktualizace Treshold 2 pro Windows 10 prý bude až v listopadu

3.9.2015, Michal Hala, aktualita
Aktualizace Treshold 2 pro Windows 10 prý bude až v listopadu
První velká aktualizace Windows 10 pojmenovaná Treshold 2 měla údajně přijít v říjnu. Teď to ale vypadá, že bude hotová až v listopadu. To by nemusel být problém, pokud bude zdržení kompenzováno větším počtem pozitivních změn v systému.
Aktualizace Treshold Wave 2 (případně jen Treshold 2) má především přinést změny pod kapotou. Tím míním optimalizaci a větší stabilitu desítek. Kromě toho by měla změnit pár věcí třeba v uživatelském rozhraní. Něco málo už naznačilo zatím poslední sestavení 10532 určené Insiderům. Treshold 2 měl podle dřívějších informací být k dispozici v říjnu letošního roku.

Teď to ale podle všeho vypadá, že ona velká aktualizace je odložena na listopad. V Redmondu prý už má interní označení Windows 10 Update for November, případně Windows 10 November Update. Kromě větší stability a celkové optimalizace slibující svižnější odezvu systému se má k lepšímu změnit také grafické rozhraní, prohlížeč Edge má dostat podporu rozšíření, zřejmě přibude nová univerzální aplikace Messaging a snad toho bude ještě víc.

Celkově se nic zvláštního neděje, Microsoft zkrátka usoudil, že potřebuje víc času. Pokud bude výsledkem víc novinek, uživatelé budou nejspíš spokojeni a ten měsíc prodlení nějak přečkají. Nakonec Microsoft žádný termín uvedení Tresholdu 2 neslíbil, takže se nemá za co omlouvat. Všechny zprávy o Tresholdu 2 zatím byly pouze neoficiální a byly založeny na únicích informací z Redmondu.


Zařízení pro Windows 10


Když dovolíte, přidám osobní pohled. Já se na Treshold 2 těším moc. Přestože jsem se tu dušoval, že s instalací Windows 10 počkám právě na tuhle aktualizaci, samozřejmě jsem to nevydržel a mám desítky už tři týdny. A protože mě trochu otravuje a štve především pár věcí v grafickém rozhraní desítek, tajně doufám, že je tahle první velká aktualizace vyřeší. Jestli systém navíc bude rychlejší, zlobit se nebudu.

S problémy se stabilitou jsem se osobně nesetkal, ale slyšel (respektive četl) jsem o nich dost, takže pokud jste v tomhle měli smůlu a potrefily právě vás, zkuste vydržet do listopadu. Microsoft prý usilovně využívá zpětnou vazbu z mnoha desítek tisíc různých konfigurací počítačů s desítkami a zjištěné informace využívá pro vyladění systému.

Co se týče Edge, dosud byl mezi ostatními prohlížeči spíše chudý příbuzný. Pokud vím, řadu lidí aspoň prozatím spíš zklamal. Takže jestli dostane podporu rozšíření, bude to jen a jen dobře. Univerzální aplikace Messaging se má funkčností údajně překrývat se stávajícím klasickým desktopovým Skypem. Jak to přesně bude nevím, ale předpokládám, že střet se svou zavedenou a oblíbenou značkou Microsoft ještě nějak vyřeší.

No a jak se na Treshold 2 těšíte vy?

Zdroj: Neowin, WinBeta
reklama