reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
15.9.2016, Michal Hala, aktualita
Předevčírem bylo „záplatovací úterý“ a přišla nová kumulativní aktualizace pro Windows 10. Jenže její stahování řadě uživatelů zamrzá, takže ji není možné nainstalovat. Nabízíme řešení tohoto problému i zajímavosti týkající se updatování desítek obecně.
pje (69) | 17.11.201622:29
Ukazuje se, že koncepce aktualizací je u periodicky vydávaných nových verzí problém leckde. Osobně pracuji v rollon Archlinuxu, kde aktualizuji systémové i aplikační balíky prakticky denně bez jakýchkoli následných problémů, pokud respektuji instalační upozornění. Pokud si v Microsoftu myslí, že jim budou uživatelé za desítky platit a dočkají se za odměnu aktualizačních problémů, tak jde o diletantskou společnost s mizerným produktem. Proč? Totéž se týká těch distribucí linuxu, které mají obvykle půlroční periodu aktualizací na novou verzi, ale tam se za to nejen neplatí, ale navíc je k dispozici mnohem větší množství podporovaných prvků HW v rámci zpětné kompatibility. Tohle MS nikdy neuměl a umět zjevně nehodlá, takže jej čekají pouze problémy. Mimochodem, každý uživatel linuxové distribuce je z podstaty koncepce OS mnohem více chráněn před vážnými chybami svých chybných zásahů a i při segment fault a zatuhnutí kompu lze úspěšně systém obnovit pomocí instalačních médií. navíc platí i to, že uživatelé linuxu jsou vedeni k hlubšímu pochopení administrace svého OS než tomu je u jakékoli verze Windows, což opět snižuje počet chybných zásahů.
Odpovědět0  0
maiki (165) | 17.9.20161:59
Tak především mám notebook, pro jehož GPU v CPU neexistují ovladače pro Windows 7 32 bit, takže bez diskuzí prostě musím mít Windows 10, pokud nechci jet v omezeném grafickém režimu. Jak si tady ti žvanilové budou postupně kupovat nové počítače, tak na to taky přijdou, že Windows 7 nejsou na pořadu dne.

Jinak po Anniversary Update mi přestala fungovat ­(zobrazovat informace­) živá dlaždice počasí velké velikosti a nepomohlo ani její opětovné vypnutí a zapnutí, tak jsem ji musel přepnout do velikosti na šířku, ale teď koukám, už opět funguje i velká dlaždice ­- asi ony záplaty, o kterých se píše v článku?
Odpovědět0  0
potooczech (345) | 16.9.201612:10
Jo bezva update ... kolega se nechal zlákat na Win 10 a teď čeká, co na něj po každé aktualizaci Win 10 přijde za problém. Od posledního updatu v úterý si vždy může jít na kafe, když si chce něco poslat na tiskárnu. Tiskárna tiskne, ale se zpožděním cca. 4­-5 minut od zadání tisku :­). Reinstalace ovladačů nepomohly, komunikace s tiskárnou je v pohodě. Prostě mu nezbývá než čekat na každý tisk a mezitím doufat, že to další update zlepší a nepodělá něco dalšího.

My ostatní na Win 7 pracujeme nerušeně dál.


Odpovědět0  1
mch81 (421) | 16.9.201612:14
V práci je pár lidí má a bez problému to taky nemají. Já jsem jim to říkal, ale je to marný, je to marný, je to marný :­-­).
Odpovědět0  1
Cemada (1210) | 16.9.20167:52
Když to tak sleduji, tak mi přijde že Win10 je docela ­"náladový­".
Jsou lidi, kteří s ním problémy nemají de facto od začátku a jsou lidi, kteří se s ním jen a jen trápí.

Chápu, že každý OS má ­"porodní bolesti­", ale tohle mi přijde jak situace u Visty a notebooků.
Odpovědět1  1
Michal Hala (115) | 16.9.20168:42
No asi to tak soudě i dle diskusních fór bude. Zajímavé je, že mě takhle hodně zlobily osmičky ­(počítače u mě a v blízkém okolí­), ale desítky zatím téměř úplně OK. :­-)
Odpovědět0  0
jimmbo (8) | 16.9.20169:46
spousta náladovosti W10 je způsobená tím, že W10 jsou nainstalovány jakou upgrade na W7 plný bordelu... Mně taky ze začátku W10 blbnuly, sice taky náladově ale o to to bylo lepší ­- největší fail byl, že například nešlo klikat... A po čistý instalaci vše bez problému...

Což je tak trochu i chyba MS, kterej to podával tak, že upgrade je naprosto super věc a vše proběhne krásně a vy po jeho provedení bude mít krásnej novej systém. Nikde ani náznak toho, že by to nemuselo fungovat tak, jak je předkládáno. Bohužel to si uvědomí jen člověk, co se alespoň trochu vyzná. Že čím starší systém ­(déle v provozu­) tím je pravděpodobnost komplikací vyšší..
Odpovědět1  0
Luk Skywalker (510) | 16.9.201610:55
S tím co je napsáno o upgrade souhlasím, proto si ještě nechávám win7 a desítky nainstaluji až na nový SSD disk, který mám v plánu koupit. Bordelu ve win7 je tam po pár letech jistě dost.
Odpovědět0  0
pje (69) | 17.11.201622:33
Totéž platí i pro periodické updaty u linuxových distribucí, čistá instalace je vždy bez problémů, aktualizace záleží na mnoha faktorech, zda bude bez problémů. Opět ale platí, náklady jsou nulové a čas k řešení podobný, takže méně starostí je s OS...
Odpovědět0  0
Mr.Lolendo (259) | 15.9.201621:46
Někomu nefunguje ani tohle. Mě to např nefungovalo. Musel jsem zastavit pár služeb vymazat pár věci ze složky Windows a až potom manuálně nainstalovat aktualizaci.
Navíc pokud bych tento problém nevyřešil tak by mě každé první či druhé restartovaní PC způsobilo totální rozbití systému a nutnost bodu obnovení.
Tohle mě hodně dožralo a pokud se ještě jednou objeví takový fatální problém ­(mohl být fatální pokud bych neměl bod obnovení­) tak u mě desítky končí nadobro.

Jak jsem jednou narazil na Fanboye Windows Store tak jsem si řekl že si nainstaluji nějakou hru odtama. Forza Apex.
1­)Fail ­- nejde stáhnout chyba je na naší straně ro napsalo včera.
2­)Fail ­- dneska ráno se to začalo stahovat. Po hodina na to mrknu. Staženo jen 100KB z 19GB. Hmm super. V aktualizacích jsem si všiml že se takhle zasekly další aktualizace aplikací i s aktualizací samotného Storu. Takže jsem musel vše zrušit. Dát restart. Potom dat nejdříve aktualizaci Storu a následně se hra stáhla.
3­)Fail ­- po úspěšném stažením úspěšně spustím hru. Jenže skončím v úvodní obrazovce s nápisem ­"A to start­" Mačkám A. Mačkám všechno. I gamepad co mám jsem vyzkoušel. Hra ale reaguje jen po zmáčknuti Enter a to tak že se ozve zvuk a zobrazit načítací kolečko a zase ro zmizí a tak neustále dokola. Restartovat PC či mohu klidně milionkrát. Dál se prostě nedostanu.
4­)Fail tak se podívám na net. A co nenajdu. Jeden týpek si na tohle stěžoval v květnu roku 2015. Chyba stará rok.

Takže tohle je ten úžasný Windows Store? Tohle je ta úžasná UWP platforma?

Microsoft neumí dělat věci zadarmo. Win10 jsou odpad. Store je odpad a Forza je odpad.
Odpovědět1  2
pje (69) | 17.11.201622:38
Chápu, nicméně hry bych jako příklad failů zrovna nevybíral, kdo chce kam, pomůže si sám :­) Jinak o kvalitě produktů MS nemám nejlepší mínění již od roku 1995...
Odpovědět0  0
forjoyrider (6) | 15.9.201619:53
Službu Windows Update vypnout a aktualizace si instalovat ručně ­(WSUS Offline Update­).
Odpovědět0  0
Michal Hala (115) | 15.9.201621:23
Souhlasím, ale bežní uživatelé ­(tj. nikoli ajťáci­) tohle sami nedají. A pokud bych měl obíhat všechny známé ­(a příbuzné­), co mají desítky, tak bych prošoupal boty.
Odpovědět1  1
pje (69) | 17.11.201622:41
Jasně to dokazuje, že v MS stále nic nepochopili. Dokud nepřistoupí k defaultní manuální instalaci s volbou vyčištění všeho kromě osobní složky a možnosti následných reinstalací aplikací i s profily, tak se jim uživatelé na takovou nikoli levnou službu brzy vykašlou, a to právem.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.