reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Alan Wake Remaster, Mass Effect na Unreal Engine 5 a Top Gun odsunut

7.9.2021, Jan Vítek, aktualita
Alan Wake Remaster, Mass Effect na Unreal Engine 5 a Top Gun odsunut
Máme tu tři zprávy ze světa počítačových her, a sice jednak informace o remasteru titulu Alan Wake, dále o novém Mass Effectu chystaném možná pro Unreal Engine 5 a pak i o nové aktualizaci pro MS Flight Simulator 2020.
Akční adventura Alan Wake od Remedy z roku 2010 se zřejmě brzy dočká svého technicky vyspělého remasteru s podporou ray tracingu. Alan Wake Remastered by měl být oficiálně ohlášen ještě v tomto týdnu, respektive prostě brzy, přičemž již v červnu přípravy tohoto titulu prosákly z Epic Games Store, takže nejde o zas tak velké překvapení. 
 
 
Dle NintendoPal se mohou hráči na PC a moderních konzolích těšit na hru založenou na Northlight Engine, který Remedy využili už i ve svém titulu Control. Na všech podporovaných platformách mají být podporovány ray tracované odrazy, samozřejmě krom starších verzí konzolí Microsoftu a Sony a také bude na nich odemknuta snímkovací frekvence až 60 FPS.
 
Pokud jde o chystaný Mass Effect, který už má zcela zapomenout na nějakou galaxii Andromeda, dobrá zpráva je, že dle Venture Beat se tvůrci nebudou muset potýkat s dvorním enginem Frostbite, který byl už tolikrát označen za trn v oku studia Bioware (nebo spíš za osinu v pozadí). Namísto Frostbitu by měl být využit Unreal Engine 5.
 
 
V každém případě na nový Mass Effect můžeme zatím raději zapomenout, neboť ten má v nejlepším případě dorazit až někdy v roce 2025. 
 
 
Nakonec tu máme špatnou zprávu pro virtuální letce, neboť expanze Microsoft Flight Simulator Top Gun: Maverick dorazí až v květnu příštího roku, což nejde ani tak na triko Microsoftu, ale spíše Paramount Pictures. Jde totiž o koordinaci s novým filmem s Tomem Cruisem, jehož uvedení do kin bylo přesunuto kvůli pandemii až na 27. květen 2022. 
 
 
Tento film měl být přitom promítán už od 2. července a později byl přesunut na 19. listopad a nyní neplatí už ani toto datum. A že Microsoft už dříve potvrdil, že daná expanze pro jeho letecký simulátor přijde na trh v době, kdy samotný film půjde do kin, je odložení zřejmé a na tom se nic nezměnilo


reklama