reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Amazon Kindle Paperwhite nabízí 10týdenní výdrž a port USB-C

22.9.2021, Milan Šurkala, aktualita
Amazon Kindle Paperwhite nabízí 10týdenní výdrž a port USB-C
Amazon představil novou generaci elektronické čtečky Kindle Paperwhite. Ta dostává větší displej, tenčí rámečky i možnost nabíjení přes port USB-C. Má také o něco vyšší jas a další dílčí vylepšení.
Elektronické čtečky Amazonu dostávají model Kindle Paperwhite nové generace. Vylepšení se udála hned v několika oblastech. Displej využívající elektronického inkoustu má nyní větší 6,8" úhlopříčku a tenčí 10,2mm rámečky. Pokud jde o rozlišení, to se výrazněji neměnilo, hustota bodů pak zůstala na hodnotě 300 ppi. Maximální jas se zvýšil o 10 % a displej nabízí nastavitelné teplé barvy pro pohodlnější čtení v noci.
 
Amazon Kindle Paperwhite 2021
 
Otáčení stránek je nyní o 20 % rychlejší proti předchozí generaci. Pokud jde o výdrž baterie, tak ta činí 10 týdnů a nově se nabíjí přes port USB-C. Ten nabídne maximálně 9W nabíjení, takže akumulátor nabijete za 2,5 hodiny (přes počítač s 5W nabíjením pak počítejte s 5 hodinami). Rozměry jsou 174×125×8,1 mm a váží 205 gramů.
 
Amazon Kindle Paperwhite 2021
 
Potěší také odolnost daná ratingem IPX8, takže po dobu jedné hodiny vydrží v hloubce 2 metrů, což se týká čisté vody. Jde-li o tu slanou, tak se hovoří jen o 25 cm po dobu 3 minut. V prodeji bude základní verze s 8 GB paměti a reklamami za 140 USD, varianta bez reklam vyjde na 160 USD. Verze Signature Edition s 32GB pamětí, automatickým nastavením jasu a podporou bezdrátového nabíjení bude stát 190 USD.
 
Amazon Kindle Paperwhite 2021
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama