reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Amazon zrušil MMO hru Lord of the Rings, nedohodl se s Tencentem

19.4.2021, Milan Šurkala, aktualita
Amazon zrušil MMO hru Lord of the Rings, nedohodl se s Tencentem
Amazon Game Studios zrušilo další hru. Tentokrát je to online hra na motivy Pána prstenů. Problémem je herní studio Athlon Games, ke kterému má nyní Amazon velmi složitou cestu přes nového vlastníka, firmu Tencent.
V roce 2019 se Amazon Game Studios dohodlo s Athlon Games na vývoji free-to-play MMO hry Lord of the Rings. Bohužel to vypadá, že Lord of the Rings je dalším zrušeným titulem Amazonu. Studio Athlon Games totiž vlastní společnost Leyou, a tu koncem loňského roku koupil čínský Tencent. S tím také přišla změna názoru a požadavků, přičemž se Amazon s Tencentem nedohodl a ve vývoji hry tak nelze pokračovat. Hry se tak nedočkáme, alespoň ne pod křídly Amazonu.
 
Lord of the Rings
ilustrační obrázek, autor: Peter J. Yost, CC BY-SA 4.0, přes Wikimedia Commons
 
Tato hra měla svým dějem zapadat do doby před dějem Pána prstenů a Hobita tak, aby nemohla kolidovat s dějem knih J.R.R. Tolkiena a filmů. Na druhou stranu to nevypadá, že by se změna na poli her měla jakkoli dotknout připravovaného seriálu Amazonu na podobné motivy, který má být tak drahým seriálem, že má dokonce překonat i Jacksonovu filmovou trilogii. Ta vyšla na 300 milionů dolarů, přičemž u seriálu se hovoří o 465 milionech.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama