reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD a BlueStacks nabízí Android do PC s Windows

7.1.2014, Jan Vítek, aktualita
AMD a BlueStacks nabízí Android do PC s Windows
Společnosti AMD a BlueStacks navázaly spolupráci, jejímž plodem je možnost provozovat operační systém Android na počítačích vybavených AMD APU a systémy Microsoft Windows. Nezáleží pak, zda půjde o tablety, notebooky či desktopové počítače.
A že nová verze BlueStacks nabízející provoz Androidu na Windows byla vyvinuta ve spolupráci se společností AMD, není divu, že dané řešení je optimalizované pro novou, tedy již čtvrtou, generaci APU. Tou jsou očekávané Kaveri, u nichž AMD potvrdilo, že dorazí do obchodů již příští týden.





BlueStacks běžící na PC s OS Windows pak slibuje známé prostředí systému Android, a to včetně nastavení a konfigurace. Aplikace napsané pro Android pak budeme moci provozovat buď v okně nebo na celé obrazovce, přičemž jejich běh bude urychlovat grafické jádro v nových APU. Uživatel tak získá přístup k veškeré nabídce aplikací Androidu dostupných v různých obchodech a také mu bude umožněna synchronizace s těmi aplikacemi, které provozujeme na našem telefonu či tabletu s Androidem. Další nezanedbatelnou výhodou je možnost, aby androidové aplikace využily data uložená na lokálních discích se souborovým systémem systému Windows, což se bude hodit především u multimédií.

Řešení BlueStacks tak běží jako virtuální stroj na systému Windows, čili jeho použití je velmi jednoduché. Synchronizace aplikací pak probíhá pomocí cloudové služby FoneLink a virtualizační hardwarové schopnosti procesorů AMD mají být zde rovněž využity.

Zdroj: TZ AMD, BlueStacks
reklama