reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
20.4.2015, Jan Vítek, aktualita
V minulém týdnu společnost AMD zveřejnila své finanční výsledky za poslední čtvrtletí, které odhalily, že v současné době je pod velkým tlakem. Mohli jsme se dozvědět ale i něco jiného, a to datum příchodu Windows 10.
Marcel_1 (29) | 20.4.201516:59
AMD samozřejmě nic nového neudělají, jenom zase přeznačí ­(takže některé modely už budou přeznačeny po čtvrté, fakt AMD, výborně­) nějaké modely, jeden hi­-endový bude možná i NOVÝ, ale jinak do ostatních dají podporu pro DirectX 12, výkon se zvedne a oni řeknou: ­"Úplně nové, výkonnější čipy.­" Doufám, že AMD někdo schopný koupí ­(a vyhodí tu CEO ředitelku, která jinak bude do nekonečna přeznačovat­) a začne tam něco dělat, aby nám nVidia nezlenivěla a neměla tak vysoké ceny, kvůli tomu, že je jediná na trhu z grafickými kartami ­(a procesory­) která něco dělá.
Odpovědět1  3
tomasjerry (208) | 21.4.20157:30
Prosim povec mi ake nove CPU nam NVidia priniesla. Este nieco , osekat predchadzajuci cip potom ho predavat ako plnohodnotny Hi­-end je tiez super, ze ?? To ze aj Nvidia preznecovala ako na beziacom pase je zase OK ??
Tvoj prispevok ma riadne sklamal, Nvidia dost podvadza vid 970 o ktorej som uvazoval, ma nielen ze sklamala, ale aj poburilo, ze naozaj si Nvidiu nekupim a nikomu uz nebudem tuto znacku odporucat.
Odpovědět1  0
Jimmz147 (145) | 21.4.20158:29
Myslet si, že staré modely přeznačuje pouze to zlé AMD a naopak hodná NVIDIA vydává stále nové čipy je nesmysl. Ve skutečnosti hojně přeznačují obě firmy už roky a je to naprosto logické. Návrh nového čipu a jeho následné testování a výroba stojí obrovskou spoustu peněz a času, kdežto optimalizace stávajícího pouze zlomek obojího. Nevidím nic nemorálního na tom, když mi jedna nebo druhá firma nabídnou výkonnější a úspornější verzi staršího čipu za adekvátní příplatek.
Narážky na neschopnost nové ředitelky nejsou na místě. Není ve funkci dost dlouho na to aby se dalo posoudit, jestli jí to jde dobře nebo špatně. Její schopnosti se ukáží s příchodem nových Rx 300 grafik a ZENu.
Odkup firmy je také víceméně nesmyls. Odkupem by totiž AMD ztratilo práva na x86 architekturu a další důležité technologie, čímž by enormně ztratila na hodnotě. Dokážu si ale představit nějakou formu partnerství s nějakým silným hráčem.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.