reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD chystá něco VELKÉHO, bude to profesionální Navi 21?

4.6.2021, Jan Vítek, aktualita
AMD chystá něco VELKÉHO, bude to profesionální Navi 21?
AMD ve svém teaseru slíbila, že 8. června představí něco "BIG", v čemž můžeme vidět narážku na tzv. Big Navi, čili čipy Navi 21. A je vcelku zřejmé, že půjde o nové grafické karty Radeon Pro. 
Na serveru ChipHell byl zveřejněn snímek údajné karty Radeon Pro s čipem Navi 21, která má nápadný modrý chladič starého typu s jedním radiálním ventilátorem. Chladič tohoto typu už nemá žádný jiný moderní Radeon od firmy AMD. 
 
 
Je tak jasné, že když v níže uvedeném teaseru najdeme i takovýto záběr, skutečně půjde o Radeon Pro, a to s čipem Navi 21 dle odkazu na Big Navi. 
 
 
Už příští úterý tak AMD představí nové Radeony pro profesionální využití, které nabídnou šest Mini DisplayPortů. Ve videu jsou také záběry na ostatní části karty, jež také odpovídají tomu, co bylo zveřejněno dříve na ChipHell. 
 
 
Navíc samo AMD v rozeslaných e-mailech uvedlo: “utm_campaign=2021-06-03-consumer-radeon-pro-w6800-w6600-pre-announce”, čili nyní víme i to, že půjde o karty Radeon Pro W6800 a W6600. 
 
Později se také už objevily záznamy z testu Radeonu Pro W6800 v Geekbench, které ukázaly, že tato karta bude vybavena 32 GB paměti a 30 jednotkami CU, což znamená 3840 Stream procesorů, stejně jako na Radeonu RX 6800.
 
 
Nakonec můžeme ještě zmínit, že dle nejnovějších informací bude technologie AMD FidelityFX Super Resolution podporována i na starých Polarisech 10, čili kartách Radeon RX 480 a RX 470. Potvrdil to ve své zprávě Mickey Molad, AMD Community Manager, čili tyto dvě karty se přidávají k modelům Radeon RX 6000, RX 5000, RX 500 a RX Vega.
 
Zdroj: AMD


reklama