reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD FirePro S9170: první profi karta s 32 GB paměti

8.7.2015, Jan Vítek, aktualita
AMD FirePro S9170: první profi karta s 32 GB paměti
Společnost AMD dnes představila zbrusu novou profesionální grafickou kartu FirePro S9170, která má jako první svého druhu nabídnout 32 GB operační paměti, díky čemuž se má zvláště hodit pro náročné výpočetní úlohy.
Karta AMD FirePro S9170 Server GPU byla tedy označena za první 32GB model, který se hodí pro výpočetní úlohy, a to v double precision. Samozřejmostí je ze podpora OpenCL 2.0 a to, že karta je založena na architektuře AMD Graphics Core Next, a to druhé generaci.





Dle specifikací má tato karta nabídnout maximálně 5,24 TFLOPS (single precision) nebo 2,62 TFLOPS (double precision) při maximální spotřebě 275 W, a je tak ideální pro správu datových center, zkoumání seismické aktivity, těžařský průmysl nebo tvorbu hlubokých neuronových sítí. Zkrátka pro všechny úkoly, pro něž se bude hodit vysoce výkonné zařízení schopné paralelního zpracování výpočetních úkolů.

Paměti pochopitelně nepatří mezi nejmodernější HBM, ale jde o klasické GDDR5, které ale mají díky 512bitové sběrnici i tak slušnou datovou propustnost 320 GB/s. Tuto novou kartu již plánuje využít řada firem a mezi nimi třeba Gigabyte ve svých 2U systémech G250 Series, které mohou nést až osm karet s celkovými 256 GB paměti. Vedle toho tu je také Asus, který už má své zkušenosti se starším modelem AMD FirePro S9150, a tak plánuje novou S9170 využít ve své produktové rodině Asus ESC.

Zdroj: TZ AMD
reklama