reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD FirePro za poloviční ceny, ale pouze pro někoho

16.12.2014, Jan Vítek, aktualita
AMD FirePro za poloviční ceny, ale pouze pro někoho
Společnost AMD se rozhodla k razantnímu kroku ve snaze vylepšit svou situaci na trhu s profesionálními grafickými kartami. Do konce roku si zákazníci budou moci pořídit některou z karet FirePro se slevou až 50 %, ale není to tak snadné.
Nejde o to, že by AMD prostě dočasně snížilo prodejní cenu vybraných karet, která by se posléze v příštím roce zase vyhoupla zpět, to by v prodejních kanálech ani nebylo dost dobře možné. AMD tak učiní prostřednictvím metody cashback, čili vrácení peněz na účet zákazníka poté, co ten dodá potřebné informace o koupi v příslušném období.





Podrobnosti o této akci můžete najít na příslušných stránkách, kde se dozvíte, že se týká karet FirePro W9100, W8100, W8000, W7000, S9000 a S7000, pro něž všechny platí, že dostaneme přesně polovinu zaplacených peněz zpět. U každého modelu je ale nastaven strop pro celkovou pořizovací částku, aby třeba někoho nenapadlo se obohacovat umělým navyšováním ceny. AMD také přihazuje srovnání svých karet s konkurencí, čili kartami NVIDIA Quadro:





Pak je tu ovšem ještě podstatný háček. Akce platí pouze pro vybrané obchody, které najdeme v Kanadě, Francii, Německu, Velké Británii a USA a případně počítačové systémy Dell a HP s kartami FirePro. Nejdříve si ale musíme vyžádat potřebný kód, který nám umožní se akce zúčastnit, ale v příslušném formuláři je v této době k dispozici na výběr pouze USA a Kanada. Uvidíme tedy, zda bude výběr ještě rozšířen tak, aby odpovídal informacím serveru Hexus.net, ovšem pokud bude, stejně budete muset využít nějakou adresu v jedné ze tří zmíněných evropských zemí, pokud tedy nemáte možnost nakupovat v USA či Kanadě. Dále bude třeba si kartu do konce roku pořídit a nakonec zažádat o vrácení peněz a dokázat, že jste kartu skutečně koupili ještě před koncem roku (zašlete fakturu). Můžete tak ale ušetřit až necelý tisíc dolarů.

AMD přitom na tom není na trhu s profesionálními kartami tak špatně a značně mu pomohlo rozhodnutí firmy Apple je zařadit do konfigurací moderních pracovních stanic Mac Pro. Většina profesionálních karet ale přijde na trh jako součást pracovních stanic a serverů firem Dell, HP a Lenovo.

Vedle toho se společnost AMD pochlubila, že nový nejlepší superpočítač v žebříčku Green 500, čili úsporných systémů, využívá GPU AMD FirePro S9150. Jedná se o nedávno popisovaný klastr L-CSC v GSI Research, v němž našlo své místo celkem 600 GPU, každé s maximálním výkonem 5,07 TFLOPS (single precision) či 2,53 TFLOPS (double precision).

Zdroj: Hexus.net
reklama