reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD Kaveri budou představeny ještě letos

29.10.2013, Jan Vítek, aktualita
AMD Kaveri budou představeny ještě letos
Na světlo světa se dostaly další informace týkající se příchodu očekávaných APU Kaveri od AMD, kterých se dle starší zprávy máme dočkat až po CES 2014. Dle nejnovějších zpráv založených na uniklé části prezentace budou ale Kaveri oficiálně...
Na světlo světa se dostaly další informace týkající se příchodu očekávaných APU Kaveri od AMD, kterých se dle starší zprávy máme dočkat až po CES 2014. Dle nejnovějších zpráv založených na uniklé části prezentace budou ale Kaveri oficiálně představeny 5. prosince, ovšem to neznamená, že budou k dispozici na trhu. Čeká nás tak další tzv. soft-launch, čili představení produktu, jenž bude na trh uvolněn později. AMD nás chce asi ještě před koncem tohoto roku nechat řádně namlsat.





Vypuštění na trh je tak stále plánováno na příští rok, a to konkrétně polovinu února, kdy se čipy dostanou do maloobchodního prodeje. Určeny jsou pro socket FM2+ a nejlépe se jim má spolupracovat s novou čipovou sadou AMD A88X. Přinést pak mají procesorovou architekturu Steamroller a grafická jádra s architekturou Core Graphics Next, a to vše spojené do HSA - Heterogeneous System Architecture. Podporovat také budou jistou technologii TrueAudio, rychlejší paměti DDR3 a rozhraní PCI Express 3.0.





Budou to tedy kompletně nové čipy, čili žádné mírné vylepšení ve stylu Richland a my můžeme doufat, že se AMD skutečně povedou. Zajímavé také je, že dle slidu budou na úvod vypuštěny pouze tři modely, a to dva A10 a jeden A8. AMD tedy nebude chtít hned na trhu nahradit starší Richland či snad dokonce Trinity a prostřednictvím Kaveri tak uvede "jen" nový hi-end.

Zdroj: VR-Zone
reklama