reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD nabízí vlastní schéma napájení pro procesory Ryzen

7.4.2017, Jan Vítek, aktualita
AMD nabízí vlastní schéma napájení pro procesory Ryzen
Jeden z problémů s výkonem procesorů Ryzen se týká toho, že nastavení schématu napájení na rovnováhu ukrajuje část jejich výkon, a to zrovna když je potřeba. AMD na to nyní reaguje vydáním svého vlastního schématu, které můžeme využít.
Pokud aktuálně na systému s procesorem Ryzen ve Windows 10 nastavíme rovnováhu schématu napájení, procesor nebude podávat svůj nejlepší výkon. Řešením toho je nastavit schéma napájení na vysoký výkon, ovšem to zase způsobí, že procesor se v klidovém režimu nepodtaktovává (nepracuje Cool and Quiet), takže se dočkáme celkově zvýšené spotřeby. AMD tak přichází s novým Ryzen Balanced plan (zip), který má tuto věc řešit, takže bychom se měli dočkat vysokého výkonu a rovněž nízké spotřeby v klidovém režimu.





Nový AMD Ryzen Balanced power plan má upravovat časovače a prahy pro P-stavy procesoru, aby ten svižněji reagoval na potřebu výkonu, což byl právě problém výchozího nastavení na rovnováhu. Dále bylo upraveno parkování jader, aby se ta lépe a rychleji probouzela. AMD slibuje, že s využitím jeho nového schématu dosáhneme srovnatelného výkonu s nastavením na vysoký výkon.





Jak ukazuje graf, nárůst výkonu mezi High Performance a Ryzen Balanced se má lišit maximálně o procento, což už lze akceptovat. AMD nyní od uživatelů žádá další zpětnou vazbu, díky které plánuje přichystat novou verzi svého schématu. Tu akutální si můžete sami ihned vyzkoušet. Stačí rozbalit zip a otevřít daný soubor stejně jako by šlo o spustitelný exe. Schéma se samo nainstaluje i aktivuje.





Vedle toho můžeme poukázat na to, že Total War: WARHAMMER má pro Ryzen nový patch Bretonnia, který je k dispozici na Steamu. Ten má s těmito procesory získat až 10,5 % FPS navíc při nastavení na vysokou kvalitu a až 7 % po nastavení na ultra kvalitu.

Zdroj: Hexus.net
reklama