reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD New Horizon přinese nové informace o Zen

30.11.2016, Jan Vítek, aktualita
AMD New Horizon přinese nové informace o Zen
V Austinu ani ne za 14 dní proběhne akce New Horizon, během níž se AMD chystá zveřejnit další informace o svých procesorech Zen. Ty už musí být v této době hotovy a ve velkém produkovány, takže je zbývá už jen vypustit na trh.
AMD New Horizon tak můžeme brát jako propagační akci pro procesory Zen ještě před jejich oficiálním vypuštěním na trh. Proběhne 13. prosince v Austinu ve státě Texas a začne v 10 večer našeho času. Hlavním hostitelem bude Geoff Keighley, producent The Games Award, takže je zřejmé, že se celá věc bude točit především kolem her. Ostatně právě herní průmysl je velice podstatný motor desktopových PC a pro AMD rozhodně dává smysl, aby se na těchto akcích snažilo propagovat své produkty a zvláště pak procesory Zen. Ty by totiž mohly vnést svěží vítr do tohoto trhu, který už v posledních letech začíná zahnívat. Ostatně se mluví o tom, že Zen SR7 má pokořit i Core i7-5960X a s poloviční cenou.





Co konkrétního ale AMD na tuto akci slíbilo? Uvádí, že účastníci včetně diváků (k dispozici bude živý stream na twitch.tv/AMD) uvidí "exkluzivní propagační preview procesorů Zen" ještě před jejich vypuštěním na trh v novém roce.





Vzhledem k povaze celé akce se zástupci firmy asi nebudou moc pouštět do technických podrobností, ale to ještě uvidíme. AMD ale slíbilo, že i veřejnost si bude moci pohrát s počítači, na nichž už běží 14nm procesory Zen, takže se snad dozvíme nějaké informace i o těch, kteří se akce zúčastní.

Představení procesorů Zen bude v každém případě zajímavější než v případě Kaby Lake od Intelu, které už v podstatě byly zbaveny svých tajemství, a to i proto, že jejich mobilní verze jsou dávno na trhu. V případě CPU Zen ale stále čekáme na to, jak výkonné vůbec budou, na jaké takty se dostanou a především na jejich ceny.

Zdroj: Hexus.net
reklama