reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD odhaluje malá PC pro VR: až 9násobek výkonu konzolí

29.2.2016, Jan Vítek, aktualita
AMD odhaluje malá PC pro VR: až 9násobek výkonu konzolí
Společnost AMD si připravila nový hardware v podobě malých počítačových systémů určených i pro hraní s VR headsety, které přímo srovnává s aktuálními konzolemi. Oproti Xbox One má být totiž 9x výkonnější a oproti PS4 pak 7x.
AMD v této době testuje svá "konzolová" PC, s nimiž se Roy Taylor pochlubil ve svém Tweetu, kde ukázal rovnou šest těchto počítačů pracujících vedle sebe:


Poté Roy Taylor zveřejnil ještě jednu fotografii tentokrát jednoho počítače, ovšem již alespoň za světla. Z této fotografie lze usuzovat, že jeho velikost je s moderními konzolemi srovnatelná jen těžko, ovšem dle ní se pochopitelně nikdo nebude rozhodovat. Lze také poznat, že jde o jakousi speciální edici počítače Falcon Northwest Tiki.


Co tedy dodá těmto počítačům potřebný výkon? Především je to Gemini, čili očekávaná karta se dvěma čipy AMD Fiji, které nyní pracují v kartách Fury a Nano. Dle očekávání se bude prodávat pod označením Radeon Fury X2, ale to ještě není jisté, přičemž zajímavé je, že na fotografiích má tato karta vzduchový chladič, přičemž se počítalo spíše s vodním chlazením, když tím je vybavena i jednočipová Fury X. Je ale také možné, že jde o speciální OEM verzi karty Fury X2, která nám slibuje výkon 12 TFLOPS (pochopitelně v Single Precision).

Roy Taylor mluví o tom, že chystané počítače jsou určeny především pro vývojáře a označuje je za světově nejvýkonnější malé počítače, které jsou vybaveny dvěma dosud nejvýkonnějšími GPU, s nimiž AMD přišlo na trh. Informace o výkonu 12 TFLOPS také přichází přímo z AMD.

Zdroj: wccftech

reklama