reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD pomůže Firaxisu přijít s výjimečným enginem pro DX12

14.7.2016, Jan Vítek, aktualita
AMD pomůže Firaxisu přijít s výjimečným enginem pro DX12
Společnost AMD ohlásila, že pomůže 2K a studiu Firaxis Games s tím, aby mohli připravit skutečně výjimečný herní engine pro svůj nový díl hry Civilization VI. Co můžeme od takového enginu očekávat?
AMD oznámilo, že již úzce spolupracuje s 2K a Firaxis Games na vývoji nového enginu, který pomůže skutečně využít asynchronní shadery (Asynchronous Compute) a také Explicit Multi-Adapter, čili schopnost spojení výkonu různých GPU podporujících DirectX 12, a to třeba i grafického čipu na samostatné kartě i integrovaného GPU v procesoru. Výsledkem má být výjimečný engine pro chystanou hru Sid Meier's Civilization VI.





AMD uvádí, že hra nabídne detailní a bohaté prostředí s bujícím životem, přičemž engine má skutečně dobře využít možností DirectX 12. Ostatně firma AMD se již podílela na vývoji předchozích dílů Civilizace. Ve hře Civilization V pomohla implementovat DirectX 11 a v Civilization: Beyond Earth bylo možné využít i API Mantle s jeho Split Frame Rendering pro více GPU.





O mnoho více jsme se zatím nedozvěděli, ale můžete se podívat na krátké video věnované právě nové Civilizaci:


Samotná Sid Meier's Civilization VI je už k dispozici pro předobjednání pro Windows PC. Na trh přijde ale až 21. října za 60 eur, čili jako áčkový titul a nás jistě zaujme také svým zabudovaným benchmarkem, díky němuž budeme mít další možnost, jak otestovat karty pod DirectX 12. Krom toho se připravuje také Civilization VI Digital Deluxe Edition, která bude obsahovat základní hru, 25th Anniversary Digital Soundtrack a přístup k dalším čtyřem DLC, která nabídnou nové mapy, civilizace i jejich lídry.

Zdroj: TZ AMD

reklama