reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD poodhalilo výkon R9 Fury X ve Far Cry 4

18.6.2015, Jan Vítek, aktualita
AMD poodhalilo výkon R9 Fury X ve Far Cry 4
Vedle nepříjemných zpráv o tom, že nové karty AMD fury nepodporují moderní rozhraní HDMI 2.0, se objevily i jiné novinky. Přímo AMD zveřejnilo benchmarky ze hry Far Cry 4 s nastavením Ultra a v rozlišení Ultra HD.
Společnost AMD se rozhodla, že nás bude zásobovat informacemi o svých nových grafických kartách salámovou metodou. Dnes přichází na řadu další plátek, a to výkonnostní benchmarky týkající se hry Far Cry 4 s nastavením kvality Ultra, a to v rozlišení 3840 x 2160. Vedle toho se můžeme podívat i na nějaké nové slidy z prezentace.





Dle AMD můžeme ve hře Far Cry 4 s uvedeným nastavením očekávat, že Radeon R9 Fury X dosáhne přinejhorším 43 FPS a v průměru to bude 54 FPS. To můžeme srovnat s již staršími výsledky ze stejné hry a při stejném nastavení, kde Fury X pochopitelně chybí. V tomto srovnání by nám vyšlo, že novinka od AMD snadno překoná i GeForce GTX Titan X a přiblíží se i dvoučipové kartě Radeon R9 295X2. Ale i když jde o stejnou hru, rozlišení i nastavení kvality, nemusí jít o stejně náročné scény, takže závěry z toho nemůžeme vyvozovat ještě žádné. Přesto jde ale o užitečnější srovnání než všelijaké doposud zveřejněné benchmarky z testů firmy Futuremark.





Další obrázky ukazují také chlazení karty, jejíž GPU se má většinou držet na teplotě 50 °C, a to při hlučnosti 120mm ventilátoru na radiátoru vodního chladiče pod 32 dBA. Ten má být výrazně tišší než radiální ventilátor u referenčního chladiče karty NVIDIA GeForce GTX TITAN X, však o těch je dobře známo, že nejsou zrovna tiché.





Další obrázky srovnávají také velikosti jednotlivých karet a je také vidět, že nové modely řady R9 300 mají ucelený design na rozdíl od karet R7 300.





Zdroj: Hexus.net
reklama