reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD popřelo, že by připravovalo své rozdělení

22.6.2015, Jan Vítek, aktualita
AMD popřelo, že by připravovalo své rozdělení
Agentura Reuters na konci minulého týdne přinesla exkluzivní zprávu o tom, že AMD uvažuje o svém rozdělení na dvě společnosti. Informace získala od tří zasvěcených lidí, kteří mluvili o přípravách na rozdělení. Co na to ale samotné AMD?
Zpráva Reuters má tedy původ v informacích od třech věcí znalých lidí, kteří uvedli, že společnost AMD o možnosti svého rozdělení sama uvažuje a proběhly v ní už nějaké diskuze. Také prý byla najata firma, která dostala za úkol vypracovat scénáře, jak by mohlo rozdělení firmy či odštěpení její části proběhout. V té době ještě agentura Reuters uvedla, že mluvčí firmy AMD odmítla tyto informace komentovat.





Ovšem již v sobotu AMD zaslalo do Extreme Tech své oficiální vyjádření, v němž stojí, že v současné době AMD nic takového neprovádí. Nicméně to neznamená, že by podobné plány neexistovaly. Samotná agentura Reuters ale už předtím informovala, že pokud AMD o něčem takovém uvažuje, jde právě jen o úvahy a zkoumání různých možností, takže žádná rozhodnutí zatím nebyla přijata. Čili vyjádření AMD a informace od Reuters v podstatě ani nejsou v rozporu.

Dle jistého zdroje, který si nepřál být ve zprávě Reuters jmenován, má AMD uvažovat také o tom, že by v podstatě rozdělila spotřebitelskou a firemní/serverovou divizi. To by ostatně nebylo ani nic divného nebo neočekávaného, však je normální, že firmy uvažují o různých strategiích do budoucna, které mohou později využít, nebo je zavrhnout. Na celé věci je tedy nejvíce podivné to, jak rychle AMD reagovalo na takovou zprávu, což mlučí firmy, Sarah Youngbauer, také komentovala: "Běžně na takové zprávy nereagujeme, ovšem nyní chceme uvést, že v současné době nic takového neprovádíme. Zůstáváme u své dlouhodobé strategie, kterou jsme představili v květnu na Financial Analyst Day."

Klíčové budou pro další vývoj firmy její finanční výsledky, neboť v poslední době nebyly povzbudivé a za poslední kvartál AMD vykázalo ztrátu 180 milionů dolarů. Nicméně dle předpokladů se má AMD vrátit k ziskovosti už v druhé polovině tohoto roku, takže evidentně očekává, že jeho nová generace Radeonů přinese velký úspěch.

Zdroj: Hexus.net
reklama