reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD prý startuje další kolo her zdarma k APU a CPU

4.8.2015, Jan Vítek, aktualita
AMD prý startuje další kolo her zdarma k APU a CPU
Společnost AMD spustí prý novou akci If It Can Game na podporu prodeje svých procesorů FX a také APU A10, A8 i A6. V jejím rámci si můžeme pořídit ke každému novému kusu hardwaru jednu hru z předem daného výběru.
Akce platí pro CPU AMD FX i APU A10, A8 a A6 v desktopovém i mobilním provedení, takže nezáleží na tom, zda si koupíte desktop nebo notebook. Vždy byste pak měli mít na výběr jednu z nabízených her zdarma, ovšem v případě hotových počítačů tato akce dle zprávy platí jen pro některé. Které to ale budou, to se zatím nedozvíme a lze předpokládat, že to bude záviset především na značce. Stejně tak není jasné, zda bude nabídka platit i při koupi samotného procesoru nebo APU.





AMD si v poslední době obecně stěžuje na slabé prodeje svých APU, ale není divu, když ta v posledních letech přinesla jen malé zvýšení výkonu. To sice můžeme klást za vinu pamětem DDR3, na jejichž datové propustnosti APU závisí, ale Intelu se podařilo i tak díky eDRAM u své poslední generace integrovaných grafik Iris Pro předhonit i ta nejvýkonnější desktopová APU od AMD. Snad bude ale brzy lépe díky nástupu architektury Zen, 14nm výrobního procesu FinFET a pamětí HBM.





Co se týče aktuální nabídky firmy AMD, ta ji rozdělila do tří skupin. První zahrnuje desktopy a notebooky s AMD A10 a FX a vybrat si můžeme jednu hru z následujících: DiRT Rally, LEGO Batman 3: Beyond Gotham, Tomb Raider, Space Run, Habitat, Tales from Space: Mutant Blobs Attack, Guacamelee a Sonic & All-Stars Racing Transformed. Pokud půjde o desktop nebo notebook s A8, nabídka her se redukuje o ty nejlepší tituly, které bychom si stejně na A8 nemohli zahrát v dobré kvalitě a u A6 to jsou jen tři poslední z výše jmenovaných.

If It Can Game je dle zdroje také omezena na některé země a jisté prodejce. Potrvá do té doby, než budou spotřebovány dostupné aktivační klíče. Ze stránek AMD (viz zdroj) se bohužel v této době nedozvíme nic o tom, v kterých regionech akce platí, natož pak kterých prodejců se týká. Informace o nové akci pochází ze serveru Fudzilla, a uvidíme tedy, zda budou potvrzeny samotným AMD.

Zdroj: AMD, Fudzilla
reklama