reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD uvádí novou řadu mobilních Radeonů

12.1.2009, Jan Černý, aktualita
AMD uvádí novou řadu mobilních Radeonů
Je to více než půl roku od uvedení desktopových karet založených na jádře RV770. Jak se zdá, vývoj jejich mobilních derivátů je u konce. V prosinci jsme na našem serveru ukázali několik spekulací o plánovaných mobilních čipech AMD ATI Mobility...
Je to více než půl roku od uvedení desktopových karet založených na jádře RV770. Jak se zdá, vývoj jejich mobilních derivátů je u konce. V prosinci jsme na našem serveru ukázali několik spekulací o plánovaných mobilních čipech AMD ATI Mobility Radeon pro rok 2009. Podle názvu se jedná o logického pokračovatele minulé řady 3000 a její název bude Mobility Radeon HD 4000 Series.


MXM modul s novým grafickým jádrem ATI Mobility Radeon

Všechny modely podporují úsporu energie (PowerPlay) a plnou akceleraci full–HD 1080p videa. Z multimediálních funkcí se nezapomnělo na zvuk přes DisplayPort. Nejvýkonnější řešení a současně vlajkovou lodí bude Mobility Radeon HD 4870 a má se postarat o prosazení pamětí GDDR5 do mobilní platformy. Slabší verze ponese „pouze“ GDDR3. Odhadovaná spotřeba je poměrně vysoká – okolo 75 W. První notebooky s těmito čipy by se měli na pultech obchodů objevit koncem března.


Specifikace nových modelů


Srovnání herního výkonu s minulou generací (vlevo Mobility Radeon HD 3870, vpravo 4870)


ATI Mobility Radeon HD 4600 je určený pro multimédia


Nová série mobilních jader sebou přináší DirectX 10.1 a to by podle AMD mělo potěšit hlavně hráče


Zdroj: AMD, Laptopmag, Tech Report
reklama