reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD už připravilo ovladače pro nový Mass Effect

16.3.2017, Jan Vítek, aktualita
AMD už připravilo ovladače pro nový Mass Effect
Společnost AMD už vypustila do světa ovladače pro očekávaný Mass Effect: Andromeda, což není předběžné, neboť tuto hru si už můžeme vyzkoušet. Vedle toho nám tyto ovladače potvrdily nově chystané Radeony.
Ovladače AMD Radeon Software Crimson ReLive Edition 17.3.2 tak už nesou optimalizace pro hru Mass Effect: Andromeda, která bude v Evropě k dispozici od 23. března. Ovšem už nyní si ji můžeme zahrát, neboť EA a Bioware ji nabízí v rámci obchodu Origin na až desetihodinové vyzkoušení (existuje však omezení, kam až se můžeme v příběhu dostat). Nicméně abychom si ji mohli vyzkoušet, musíme se upsat k využití placené služby Origin Access, což přijde přinejmenším na pár dolarů.





Dle AMD nám bude díky novým ovladačům právě nový Mass Effect pracovat na kartě Radeon RX 480 8GB o 12 procent a vedle toho byl připravený vylepšení tesselační profil pro tuto hru. Vedle této hry si AMD samozřejmě všímalo také jiných titulů, takže například The Division pod DX12 dostala opravu, která už má zabránit špatnému zobrazování textur, což se týká také hry For Honor, ovšem jen pro toho jednoho či dva uživatele, kteří mají ve svém počítači čtyři spřažená GPU. Seznam dalších oprav a vylepšení najdeme na stránkách výrobce.





Vedle toho nám nové ovladače potvrzují brzký nástup karet Radeon RX 580, 570 a 560, jež už tak ukázala svá device ID, dle nichž je jasné, že jde o grafické karty s čipy Polaris 10, respektive Polaris 11 v případě modelu RX 560. Očekávaný model RX 550 se však dosud neobjevil, a tak si případný Polaris 12 zatím nepotvrdíme.

Zdroj: AMD
reklama