reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Anonymous napadají účty ISIS v barvách gay pride

16.6.2016, Jan Vítek, aktualita
Anonymous napadají účty ISIS v barvách gay pride
V reakci na útok orlandského teroristy odkazujícího se na Islámský stát začala skupina Anonymous napadat známé twitterové účty lidí, kteří ISIS podporují, nebo se k němu rovnou hlásí. Mění nejen jejich klasické černobílé vlajky na duhové.
V nočním klubu Pulse v Orlandu nedávno zemřelo dílem jednoho muže téměř padesát lidí a zatímco civilizovaný svět kondoloval, pak takový Islámský stát naopak oslavoval, neboť sám má pro homosexuály nulovou toleranci a jen jediný trest, a to smrt (pokud možno veřejnou). Dnes se vede s teroristy boj také v kyberprostoru a právě v něm zaútočili členové skupiny Anonymous, kteří napadli stovky účtů na Twitteru a řádně se na nich vyřádili s použitím duhových barev a různých proklamací.





Většinu útoků má na svědomí jistý WauchulaGhost, který napadl například již pozastavený účet @gi_h_a_d35, změnil jeho profilový obrázek a přidal k němu následující zprávu:

"Ahoj světe. Je na čase, abych vyjevil své malé tajemství. Jsem gay a jsem na to hrdý!! #GayPride #OrlandoWillNotBeForgotten !!! #GhostOfNoNation."





WauchulaGhost pak začal zveřejňovat IP adresy, telefonní čísla a další informace svých vybraných cílů, aby je použili další členové Anonymous pro větší dopad. Uvedl také, že jej k tomu vedl útok na klub v Orlandu a to, jak jej ISIS oslavuje. Uvedl také, že jeho akce jsou směřovány proti džihádistickým extrémistům, přičemž mnoho z jeho skupiny patří mezi muslimy a Anonymous respektují všechna náboženství, která nevraždí nevinné lidi. Ostatně Anonymous stojí proti ISIS už od dob útoku na redakci Charlie Hebdo

Zdroj: Techly.com.au
reklama