reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Antec uvádí trojici chladících podložek pod notebooky

26.4.2010, Jakub Doležal, aktualita
Antec uvádí trojici chladících podložek pod notebooky
Letní horké dny se nezadržitelně blíží a výrobci spěchají na trh s účinnými chladícími prostředky pro naše přenosné počítače. Nedávno představila své novinky společnost Zalman, nyní přispěchala i společnost Antec. Výrobce hodlá uvést celkem...
Letní horké dny se nezadržitelně blíží a výrobci spěchají na trh s účinnými chladícími prostředky pro naše přenosné počítače. Nedávno představila své novinky společnost Zalman, nyní přispěchala i společnost Antec.



Výrobce hodlá uvést celkem tři modely, které se vzájemně liší zejména svou velikostí. Jako první si představíme model Notebook Cooler Basic s rozměry 27 x 270 x 240 mm. Tato podložka je určena pro majitele notebooků do 14“. O chlazení se stará perforovaný hliníkový panel s váhou okolo 300 gramů. Výhodou je naprosto tichý chod, avšak při velkém horku by nemusel pasivní odvod tepla stačit.


(Notebook Cooler Basic)

Další v pořadí je Notebook Cooler Designer s rozměry 42 x 330 x 280 mm. Větší rozměry oproti prvnímu modelu dovolí chladit až 15“ notebook. Tentokrát se již Antec spolehl na aktivní chlazení, a to v podobě ventilátoru s průměrem 110 mm. Ten se dokáže roztočit na 800 RPM při hlučnosti 23 dBA.


(Notebook Cooler Designer)

Jako poslední novinka se představí miniaturní chladič Notebook Cooler Mini. S váhou okolo 200 gramů a rozměry 25 x 229 x 121 mm by asi každého nenapadlo, že prý zvládne uchladit i 17“ notebooky. Hlavním prvkem chlazení je 80mm ventilátor s maximálními otáčkami na hodnotě 1200 RPM. Při nejvyšší zátěži produkuje tato podložka hluk na hranici 19 dBA.


(Notebook Cooler Mini)

Všechny tři podložky dostanou od Antecu záruku po dobu tří let. Cena za jednotlivé modely je pak následující, za pasivní model Notebook Cooler Basic 480 Kč ($24,95), aktivně chlazený Notebook Cooler Designer 770 Kč ($39,95) a nejmenší Notebook Cooler Mini 570 Kč ($29,95). Dostupnost u prodejců počítačů nebyla blíže specifikována.

Zdroj: TCM
reklama