reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AOC C3583FQ: 35palcový zahnutý herní obr

21.1.2016, Jan Vítek, aktualita
AOC C3583FQ: 35palcový zahnutý herní obr
Společnost AOC na CES 2016 ukázala mezi jinými modely také monitor C3583FQ, který se chlubí zahnutou 35palcovou obrazovkou a patří mezi herní modely s podporou AMD FreeSync. Co dalšího nabídne a za jakou cenu?
AOC C3583FQ je tedy vybaven 35" displejem, a to se širokoúhlým poměrem stran, jak je u zahnutých modelů běžné. Zde je to 21:9, přičemž poloměr zakřivení jsou rovné dva metry (2000R). Pokud se tedy posadíte tak, že budete mít oči přesně dva metry před displejem, měla by být všechna místa na jeho ploše stejně vzdálená. Kompatibilitu s technologií AMD FreeSync jsme zmínili již v perexu, a tak se můžeme posunout dále.





Pro hraní na tomto monitoru nebudete potřebovat nejsilnější hardware, neboť jeho rozlišení Wide Full HD má 2560 x 1080 obrazových bodů, což zvládne i GeForce GTX 960, i když v některých titulech už to asi bude chtít GTX 970 a ekvivalentní. Taková karta bude také vhodnější v případě, že si budete chtít užít vysokou obnovovací frekvenci, kterou tento monitor nabízí. Specifikace přitom udávají možnost ji synchronizovat v rozsahu 45 až 160 Hz.





AOC C3583FQ je založeno na panelu typu AMVA (Advanced Multi-Domain Vertical Alignment), takže má širší pozorovací úhly než TN a dle AOC také hlubokou černou a velice slušný statický kontrast v poměru 2000:1. Odezva panelu jsou 4 ms, což je také slušné, i když odezvy panelů TN bývají daleko kratší. Samozřejmostí je už Flicker-free, tedy funkce zabraňující poblikávání podsvětlujících diod.





Výrobce se rozhodl, že veškeré konektory umístí do ploché základny, kde tedy bude logicky i elektronika. Nevýhodou ale je, že stojan pak neumožní nastavit nic jiného než sklon v rozsahu -3 až 15 ° a je také zřejmé, že podpory systému VESA se zde nedočkáme. Tento "Advanced Connectivity Hub" nese dva DisplayPort s podporou Daisy Chain, dva HDMI s MHL, Dual Link DVI, D-Sub a výstup pro sluchátka. Vedle toho se do výbavy dostaly také dva 5W reproduktory.

AOC C3583FQ bude k dispozici od února za 579 liber, tedy u nás za více než 20.000 Kč.

Zdroj: Hexus.net
reklama