reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AOC U28G2AE: FreeSync na panelu IPS s Ultra HD

9.10.2020, Jan Vítek, aktualita
AOC U28G2AE: FreeSync na panelu IPS s Ultra HD
Společnost AOC si připravila herní monitor U28G2AE, který je založen na panelu typu IPS s rozlišením Ultra HD či 4K a nabízí synchronizaci pomocí FreeSync. AOC to tak má dobře načasované vzhledem k chystaným Radeonům. 
Na druhou stranu FreeSync už dávno není pouze pro Radeony, respektive technologie Adaptive-Sync, takže lze počítat i s tím, že synchronizace monitoru AOC U28G2AE bude fungovat i s GeForce, ovšem bez certifikace to zaručeno není. 
 
 
Máme tu 28palcový panel typu IPS s rovnou plochou, který nabízí 3840 x 2160 obrazových bodů a dále pak odezvu1 ms MPRT či 4 ms GTG, pozorovací úhly 178 ° v obou směrech a dle očekávání 60Hz obnovovací frekvenci, i když už i monitory s Ultra HD se vzmáhají a začínají nabízet více.  
 
Co se týče barev, AOC U28G2AE dokáže pokrýt barevný prostor sRGB ze 119 procent a Adobe RGB z 89 procent. Využívá k tomu 10bitový panel, respektive 8bitový s FRC s kontrastem 1000:1 a maximálním jasem 300 nit. Mezi nejlepší modely s Ultra HD tak tento monitor patřit nebude. 
 
Dále je v nabídce AOC Settings KeyPad, ovládání pro OSD menu s volbou šesti herních režimů a o snížení vstupního zpoždění se bude snažit AOC Low Input Lag. Do výbavy ještě počítáme rozhraní HDMI 2.0, DisplayPort 1.2 a výstup audia na 3,5mm jacku. Zabudovány tu jsou také dva 3W reproduktory a stojan bohužel nabízí jen funkci naklopení, ale můžeme jej vyměnit za VESA držák (100 x 100). O ceně a dostupnosti se ještě nedozvíme. 
 
Zdroj: AOC


reklama