reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AOC uvádí první 24" herní LCD AGON s rychlým panelem

15.7.2016, Jan Vítek, aktualita
AOC uvádí první 24" herní LCD AGON s rychlým panelem
Společnost AOC uvedla na trh své první dva 24" herní LCD monitory řady AGON, které se chlubí rychlým panelem s rozlišením Quad HD. Máme tu konkrétně AG241QG s vyšší obnovovací frekvencí v porovnání se svým bratříčkem AG241QX.
AOC AGON AG241QG a AGON AG241QX jsou oba vybaveny rychlým panelem typu TN, který nabízí 1ms dobu odezvy a rozlišení 2560 x 1440. Už to je pasuje na pozici herních monitorů, jež přijdou vhod pro sestavy založené na spíše výkonnějších grafických kartách a dá se říci, že dokáží využít i výkonu nové GeForce GTX 1080. Vedle rozlišení musíme totiž brát v úvahu i obnovovací frekvenci, která v případě modelu AG241QG dosahuje až 165 Hz. Nicméně tak vysoké FPS už jsou až příliš a zbytečně velký luxus. Zmíněný monitor nabízí také podporu technologií NVIDIA G-Sync a NVIDIA ULMB.





AGON AG241QX se zase spoléhá na maximálně 144Hz panel a podporu Adaptive-Sync, takže ten je zase určen pro majitele grafických karet Radeon. V ostatních ohledech má být jejich výbava téměř stejná, takže oba využijí stojan AOC Ergo Dial Base, která nabídne i ukazatel výškového nastavení monitoru, abychom si mohli zapamatovat, jaká poloha nám nejvíce sedí. Dále tu nechybí možnost náklonu a natočení panelu.





Samozřejmostí jsou technologie pro ochranu očí jako Flicker+-free a Low Blue Light, ale to prý pouze u modelu s Adaptive-Sync. Pak tu máme také AOC Low Input Lag a AOC Shadow Control pro minimalizaci vstupního zpoždění a možnost "rychlé změny kontrastu ve vybraných oblastech".

Model AOC AGON AG241QX bude na trhu dostupný v srpnu za doporučenou cenu 12.199 Kč (449 eur), AOC AGON AG241QG přijde na trh v září za 16.199 Kč (599 eur).

Zdroj: TZ AOC
reklama